Siirry sisältöön
Kinkku-pinaattipiirakka fetajuustolla

Kinkku-pinaattipiirakka fetajuustolla

Superior savukinkku 180 g

50min (josta aktiivista 15min)

8

Helppo

Kinkku-pinaattipiirakka fetajuustolla – helppo suolainen kevään juhliin! Tämä herkullinen kinkku-pinaattipiirakka on täydellinen lisä kevään ja kesän juhlapöytään – olipa kyseessä valmistujaiset, rippijuhlat tai rento puutarhakekkeri. Pinaatin raikkaus, kinkun suolaisuus ja fetajuuston pehmeä happamuus muodostavat yhdessä täyteläisen mutta tasapainoisen kokonaisuuden. Ranskankerma tuo täytteeseen mehevyyttä, ja uunissa piirakka saa kauniin kullanruskean paistopinnan. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä – tämä piirakka maistuu aina, ja katoaa pöydästä hetkessä.

Ainekset

  • 1 kpl pkt (380 g) suolainen piirakkapohja (pakaste)
  • 2 tl öljyä vuoan voiteluun
  • 1 kpl Snellman Superior savukinkku 180 g
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 200 g pinaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 300 g ranskankermaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 tl yrttiseokoitusta
  • 1 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele vuoka ja painele se halkaisijaltaan 26 cm kokoiseen pyöreään piirakkavuokaan.

  2. Murenna pohjalle puolet fetajuustosta.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele kinkku.

  4. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista kunnes ne ovat menneet kasaan.

  5. Laita pannun sisältö ja hienonnettu kinkku kulhoon. Lisää ranskankerma ja kananmunat. Mausta yrttisekoituksella, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita ja kaada seos piirakkavuokaan fetajuuston päälle. Murenna päälle loput fetajuustosta.

  6. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 175 g
Energia 1033 kJ / 248 kcal 1807 kJ / 435 kcal
Rasva 18.3 g 32 g
- josta tyydyttynyttä 9.6 g 16.8 g
Hiilihydraatit 12.3 g 21.6 g
- josta sokereita 2.1 g 3.7 g
Proteiini 9 g 16 g
Ravintokuitu 1.4 g 2.4 g
Suola 1.3 g 2.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kinkku-pinaattipiirakka fetajuustolla – helppo suolainen kevään juhliin! Tämä herkullinen kinkku-pinaattipiirakka on täydellinen lisä kevään ja kesän juhlapöytään – olipa kyseessä valmistujaiset, rippijuhlat tai rento puutarhakekkeri. Pinaatin raikkaus, kinkun suolaisuus ja fetajuuston pehmeä happamuus muodostavat yhdessä täyteläisen mutta tasapainoisen kokonaisuuden. Ranskankerma tuo täytteeseen mehevyyttä, ja uunissa piirakka saa kauniin kullanruskean paistopinnan. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä – tämä piirakka maistuu aina, ja katoaa pöydästä hetkessä.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (4)

  1. Kiitos upeista videoista. Teillä on luovuutta ja osaamista. 😀👍
    Ja tietysti teillä on myös laadukkaat tuotteet. 😋

    1. Kiitos mummolle kivasta kommentista! Jatkahan nautiskelua! /AK

  2. Meillä perheessä osa joutuu aina syömään gluteenitonta, joten käytännössä se tarkoittaa lähes aina käytännössä kaikkien syövän gluteenitonta.. on paljon helpompaa ja vaivattomampaa tehdä kaikille samaa.
    Kiitos upeista resepteistä.

    1. Kiitos kivasta palautteesta, olemme huomioneet nämä asiat jo pidemmän aikaa, aina tuotekehitystä myöten. Hyvää kevättä ja kesää! /AK

Tallenna

Ostoslistalle