Kinkkupiirakka
8
15min työaika + 1h 15min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 125 g voita
- 0.5 dl vettä
Täyte
- 1 kpl Snellman Kinkkusuikaleet 300 g
- 1 kpl sipulia silputtuna
- 1 kpl paprikaa pilkottuna
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- 3 dl juustoraastetta
- 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Valmista pohja nyppimällä keskenään vehnäjauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuokaan (ø 27 cm). Laita piirakkapohja jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutio se. Hienonna myös persilja.
Yhdistä kulhossa kinkkusuikaleet, sipuli, paprika, persilja ja juustoraaste. Sekoita ja kaada pohjan päälle.
Sekoita munat ja kerma keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan täytteiden päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45–55 min ja kinkkupiirakka on valmis! Viimeistele halutessasi persiljalla.
Vinkkejä
Uunipeltillisen piirakkaa saat tekemällä ohjeen tuplana.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 1045 kJ / 250 kcal | 1671 kJ / 401 kcal |
Rasva | 14.9 g | 23.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.8 g | 14.1 g |
Hiilihydraatit | 16.9 g | 27 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 2.8 g |
Proteiini | 11 g | 18 g |
Ravintokuitu | 1.7 g | 2.6 g |
Suola | 1.1 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.