Siirry sisältöön
Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka

8

15min työaika + 1h 15min kokonaisaika

Helppo

Mmm, kinkkupiirakka, jossa on sipulia, paprikaa ja juustoa – kyllä kiitos! Ja mikä parasta, monissa kinkkupiirakkaohjeissa käytetty kermaviili on tässä reseptissä korvattu kermalla. Monien mielestä perinteinen kinkkupiirakka onkin paras piirakka. Emme väitä vastaan. Tämän kinkkupiirakan ohje sisältää luonnollisesti Snellmanin kinkkusuikaleita, jotka sopivat mainioisti monenlaiseen kokkailuun. Lisää kinkkupiirakkaan halutessasi vaikkapa tomaattia tai muita lempitäytteitäsi, lopputulos on aina herkullinen. Herra Snellmanin kinkkupiirakkaresepti, ole hyvä!

Ainekset

Pohja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 125 g voita
  • 0.5 dl vettä
Täyte
  • 1 kpl Snellman Kinkkusuikaleet 300 g
  • 1 kpl sipulia silputtuna
  • 1 kpl paprikaa pilkottuna
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Valmista pohja nyppimällä keskenään vehnäjauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (ø 27 cm). Laita piirakkapohja jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutio se. Hienonna myös persilja.

Yhdistä kulhossa kinkkusuikaleet, sipuli, paprika, persilja ja juustoraaste. Sekoita ja kaada pohjan päälle.

Sekoita munat ja kerma keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan täytteiden päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45–55 min ja kinkkupiirakka on valmis! Viimeistele halutessasi persiljalla.

Vinkkejä

Uunipeltillisen piirakkaa saat tekemällä ohjeen tuplana.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 160 g
Energia 1045 kJ / 250 kcal 1671 kJ / 401 kcal
Rasva 14.9 g 23.9 g
- josta tyydyttynyttä 8.8 g 14.1 g
Hiilihydraatit 16.9 g 27 g
- josta sokereita 1.7 g 2.8 g
Proteiini 11 g 18 g
Ravintokuitu 1.7 g 2.6 g
Suola 1.1 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle