Siirry sisältöön
Kotitekoinen ketsuppi

Kotitekoinen ketsuppi

10

40min kokonaisaika

Helppo

Oletko koskaan kokeillut tehdä ketsuppia itse? Tällä reseptillä kotitekoisen ketsupin teko onnistuu käden käänteessä. Kotitekoinen ketsuppi on myös loistava lahjaidea ystävälle tai tutulle. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Kotitekoinen ketsuppi
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 0.75 dl ruokosokeria
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 0.5 tl cayennepippuria
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 rkl voita

Ohje

Kuori ja pilko sipulit, hienonna sauvasekoittimella. Laita voi pannulle, lisää sipuli ja muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia. Jos haluat sileämmän ketsupin voit hienontaa seosta sauvasekottimella.
Mausta oman maun mukaan lisäämällä yrttejä, sipuleita jne.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 50 g
Energia 500 kJ / 119 kcal 250 kJ / 59 kcal
Rasva 2.6 g 1.3 g
- josta tyydyttynyttä 1.5 g 0.7 g
Hiilihydraatit 20.6 g 10.3 g
- josta sokereita 20 g 10 g
Proteiini 2 g 1 g
Ravintokuitu 2.4 g 1.2 g
Suola 0.4 g 0.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle