Kotitekoinen ketsuppi
10
40min kokonaisaika
Helppo
Oletko koskaan kokeillut tehdä ketsuppia itse? Tällä reseptillä kotitekoisen ketsupin teko onnistuu käden käänteessä. Kotitekoinen ketsuppi on myös loistava lahjaidea ystävälle tai tutulle. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!
Ainekset
Kotitekoinen ketsuppi
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 70 g tomaattipyrettä
- 500 g tomaattimurskaa
- 0.75 dl ruokosokeria
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 1 tl mustapippuria
- 0.5 tl cayennepippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 rkl voita
Ohje
Kuori ja pilko sipulit, hienonna sauvasekoittimella. Laita voi pannulle, lisää sipuli ja muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia. Jos haluat sileämmän ketsupin voit hienontaa seosta sauvasekottimella.
Mausta oman maun mukaan lisäämällä yrttejä, sipuleita jne.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 50 g | |
---|---|---|
Energia | 500 kJ / 119 kcal | 250 kJ / 59 kcal |
Rasva | 2.6 g | 1.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.5 g | 0.7 g |
Hiilihydraatit | 20.6 g | 10.3 g |
- josta sokereita | 20 g | 10 g |
Proteiini | 2 g | 1 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 1.2 g |
Suola | 0.4 g | 0.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.