
Kotitekoinen ketsuppi
40min
10
Helppo
Ainekset
Kotitekoinen ketsuppi
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 70 g tomaattipyrettä
- 500 g tomaattimurskaa
- 0.75 dl ruokosokeria
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 1 tl mustapippuria
- 0.5 tl cayennepippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 rkl voita
Ohje
- Kuori ja pilko sipulit, hienonna sauvasekoittimella. Laita voi pannulle, lisää sipuli ja muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia. Jos haluat sileämmän ketsupin voit hienontaa seosta sauvasekottimella.
- Mausta oman maun mukaan lisäämällä yrttejä, sipuleita jne.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 50 g | |
---|---|---|
Energia | 500 kJ / 119 kcal | 250 kJ / 59 kcal |
Rasva | 2.6 g | 1.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.5 g | 0.7 g |
Hiilihydraatit | 20.6 g | 10.3 g |
- josta sokereita | 20 g | 10 g |
Proteiini | 2 g | 1 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 1.2 g |
Suola | 0.4 g | 0.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.