Kvinoasalaatti
4
30min kokonaisaika
Helppo
Eteläamerikkalainen monikäyttöinen terveyspommi toimii ruokaisan kvinoasalaatin perustana. Ja kun kerran eteläamerikassa liikutaan, sopii tämä salaatti mitä mainioimmin chimichurri-maustettujen maatiaisporsaan fileepihvien seuralaiseksi!
Ainekset
Kvinoasalaatti
- 250 g kvinoaa
- 1.5 dl rusinoita
- 0.5 dl pistaaseja
- 0.5 dl tuoretta minttua
- 0.5 dl tuoretta korianteria
- 1 dl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
Ohje
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kvinoan joukkoon rusinat, rouhitut pistaasit ja hienonnetut yrtit.
Sekoita öljyn joukkoon suola, pippuri ja hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.
Anna kvinoasalaatin maustua kylmässä. Lusikoi salaattivadille ja koristele pinta vielä yrteillä ja rouhitulla pistaasilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 1540 kJ / 369 kcal | 2464 kJ / 590 kcal |
Rasva | 19.9 g | 31.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 4.2 g |
Hiilihydraatit | 37.3 g | 59.7 g |
- josta sokereita | 16.4 g | 26.3 g |
Proteiini | 7 g | 11 g |
Ravintokuitu | 6.3 g | 10 g |
Suola | 0.5 g | 0.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.