
Lämmin maalaissalaatti
Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g25min
2
Helppo
Ainekset
Lämmin maalaissalaatti
- 1 kpl Snellman Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g
- 2 tl öljyä
- 2 kpl kananmunaa
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g ruskeita herkkusieniä
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl romainesalaattia
- 0.25 kpl persiljaa
- 2 kpl vaaleaa leipää
Kastike
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 tl dijon sinappia
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
-
Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä noin 5–7 min. Siirrä kylmään veteen ja kuori ne. Halkaise munat.
-
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Ruskista lihat pannulla öljyssä kauniin värisiksi ja siirrä lautaselle odottamaan.
-
Viipaloi herkkusienet ja leikkaa papujen tyvestä kuiva osa pois. Paista herkkusieniä pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet pintaansa hieman väriä. Lisää pannulle pavut ja kirsikkatomaatit. Jatka kypsennystä vielä hetki.
-
Kokoa salaatti repimällä salaatti tarjoiluastiaan. Lisää päälle paistetut kasvikset, liha ja halkaistut munat. Valuta kastiketta salaatin päälle. Koristele persiljalla.
-
Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 548 kJ / 131 kcal | 2190 kJ / 525 kcal |
Rasva | 7.4 g | 29.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.7 g | 6.7 g |
Hiilihydraatit | 6 g | 24 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 7.7 g |
Proteiini | 9 g | 37 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 6 g |
Suola | 0.8 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.