Lämmin maalaissalaatti
2
25min työaika + 25min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Lämmin maalaissalaatti
- 1 kpl Snellman Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g
- 2 tl öljyä
- 2 kpl kananmunaa
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g ruskeita herkkusieniä
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl romainesalaattia
- 0.25 kpl persiljaa
- 2 kpl vaaleaa leipää
Kastike
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 tl dijon sinappia
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä noin 5–7 min. Siirrä kylmään veteen ja kuori ne. Halkaise munat.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Ruskista lihat pannulla öljyssä kauniin värisiksi ja siirrä lautaselle odottamaan.
Viipaloi herkkusienet ja leikkaa papujen tyvestä kuiva osa pois. Paista herkkusieniä pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet pintaansa hieman väriä. Lisää pannulle pavut ja kirsikkatomaatit. Jatka kypsennystä vielä hetki.
Kokoa salaatti repimällä salaatti tarjoiluastiaan. Lisää päälle paistetut kasvikset, liha ja halkaistut munat. Valuta kastiketta salaatin päälle. Koristele persiljalla.
Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 548 kJ / 131 kcal | 2190 kJ / 525 kcal |
Rasva | 7.4 g | 29.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.7 g | 6.7 g |
Hiilihydraatit | 6 g | 24 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 7.7 g |
Proteiini | 9 g | 37 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 6 g |
Suola | 0.8 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.