Lempeän tulinen chorizo-uunifetapasta
55min (josta aktiivista 20min)
5
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 200 g fetajuustoa
- 3 kpl keltasipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl myskikurpitsaa
- 0.5 kpl punaista chiliä
- 2.5 rkl rypsiöljyä
- 350 g spagettia
- 2 dl pastan keitinvettä
- 1 kpl hopeasipulia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori kaikki sipulit. Suikaloi keltasipulit ja hienonna valko- sekä hopeasipulit. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Leikkaa Chorizot paloiksi ja hienonna chili.
Lisää keltasipuli, valkosipuli, chili, myskikurpitsa, 2 rkl öljyä, ½ tl suolaa ja pippuri isoon uunivuokaan. Sekoita. Lisää juustopala uunivuoan pohjalle, kasvisten keskelle. Lisää 0,5 rkl öljyä juuston päälle. Ripottele Chorizo-palat kasvisten päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset sekä makkarat ovat kypsiä ja juusto on pehmennyt.
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun pasta on kypsää, ota 2 dl keitinvettä talteen ja siivilöi pasta.
Ota uunivuoka pois uunista ja kaada 2 dl pastan keitinvettä vuokaan. Murskaa osa kurpitsakuutioista ja sekoita juusto kasvisten joukkoon. Anna kastikkeen hautua uunissa vielä 5 minuuttia.
Sekoita kypsä pasta valmiin kastikkeen joukkoon. Viimeistele ripottelemalla hopeasipulia ja persiljaa pastan päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 718 kJ / 172 kcal | 2514 kJ / 601 kcal |
Rasva | 9 g | 31.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 11.6 g |
Hiilihydraatit | 15.1 g | 52.9 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 4.7 g |
Proteiini | 7 g | 24 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.8 g |
Suola | 1.1 g | 4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.