
Lihapullagyros varsiparsakaaleilla ja pikapikkelöidyllä punasipulilla
Kunnon lihapullat 300 g20min
4
Keskitaso
Ainekset
Valkosipuli varsiparsakaalit
- 200 g varsiparsakaalia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl ripaus suolaa
- 10 g voita
Tsatsiki
- 0.5 kpl kurkkua
- 300 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 tl valkoviinietikkaa
Pikapikkelöity punasipuli
- 1 kpl punasipulia
- 2 rkl etikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 4 kpl pitaleipää
- 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
- 150 g fetajuustoa
- 50 g rucolasalaattia
Ohje
-
Valmista ensin pikapikkelöity punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Siirrä kulhoon ja sekoita mukaan muut ainekset. Nosta sivuun maustumaan.
-
Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Puristele kurkuista ylimääräinen neste ja lisää raaste turkkilaisen jogurtin sekaan. Raasta tai pilko valkosipulinkynsi hienoksi ja lisää tsatsikiin.
-
Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla etikkaa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
-
Lisää lihapullat paistinpannulle ja paista keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kauttaaltaan lämpimiä.
-
Siirrä lihapullat sivuun ja paista seuraavaksi varsiparsakaalit. Lorauta öljyä pannulle ja lisää varsiparsakaalit. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi.
-
Kaada pannulle hieman vettä ja peitä kannella minuutiksi. Nosta kansi pois ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.
-
Lisää halutessasi nokare voita varsiparsakaalien sekaan ja sekoita. Voi antaa varsiparsakaaleille makua ja kaunista kiiltoa. Siirrä kypsät mutta vielä napakat varsiparsakaalit pannulta.
-
Lämmitä isot pitaleivät paketin ohjeen mukaisesti. Leikkaa leivät puoliksi ja täytä. Kääri pitaleipä napakaksi rullaksi ja nauti heti.
-
Jos käytät tavallisen kokoisia pitaleipiä voit aukaista leivän ja lisätä täytteet leivän sisään.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 850 kJ / 203 kcal | 3400 kJ / 814 kcal |
Rasva | 11.2 g | 45 g |
- josta tyydyttynyttä | 5 g | 20.1 g |
Hiilihydraatit | 17.4 g | 69.5 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 9.9 g |
Proteiini | 8 g | 33 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 6.4 g |
Suola | 1.2 g | 4.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.