Lihavartaat Herra Snellmanin tapaan
4
1h työaika + 1h kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Lihavartaat
Valkosipulimarinadi lihalle
- 1 dl öljyä
- 1 kpl sitruunasta puristettua mehua
- 6 kpl valkosipulinkynttä
- 6 rkl sweet chili kastiketta
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Kasvisvartaat
- 1 kpl rasia kirsikkatomaatteja
- 2 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl nippu sipuleita
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 200 g herkkusieniä
- 400 g varhaisperunoita
Kasvisten marinadi
- 3 rkl balsamiviinietiikkaa
- 1 dl öljyä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl ruukkua timjamia
Kermaviilikastike kasvis- ja lihavartaille
- 4 dl kermaviiliä
- 1 kpl sitruunasta puristettua mehua
- 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl sinappia
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Lihavartaat
Sekoita marinadin ainekset, leikkaa Maatiaispossun sisäfilee muutaman sentin paloiksi ja marinoi lihaa noin 2 tuntia.
Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä ja kokoa vartaat.
Grillaa possuvartaat kypsiksi.
Kasvisvartaat:
Sekoita marinadin ainekset.
Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä.
Paloittele kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Perunat ja sipulit voi käyttää kokonaisina tai puolikkaina.
Kokoa vartaat ja sivele ne marinadilla. Anna vartaiden marinoitua noin puoli tuntia ennen grillaamista. Vartaita voi vielä sivellä marinadilla grillauksen aikana.
Kermaviilikastike:
Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja anna makujen tasoittua ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 750 g | |
---|---|---|
Energia | 421 kJ / 101 kcal | 3156 kJ / 755 kcal |
Rasva | 4.8 g | 35.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 12 g |
Hiilihydraatit | 7.1 g | 53 g |
- josta sokereita | 4.2 g | 31.5 g |
Proteiini | 6 g | 48 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 11.5 g |
Suola | 0.5 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.