Mahtipontinen chilidog amerikkalaisittain
4
30min työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Chilidog amerikkalaisittain
- 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
Hodari
- 1 kpl Snellman Hot dog nakki 230 g
- 4 kpl briossi hot dog- sämpylää
- 1 dl cheddarjuustoraastetta
- 0.5 tl voita
Ohje
Pilko aluksi sipuli ja valkosipuli erittäin pieneksi. Poista siemenet chilistä ja pilko.
Ruskista jauheliha voidellulla pannulla, liha kyllä valmistuu matkan varrella joten pohjaan sitä ei tarviste polttaa. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili pannuun ja sekoita.
Lisää tomaatit ja pudota lämpötilaa roimasti. Anna seoksen muhia levyllä noin 20-30 minuuttia niin että suurin osa nesteestä haihtuu ja seos saa suhteellisen jämäkän koostumuksen. Maista ja lisää tarpeen vaatiessa suolaa ja tulisuutta.
Kaada chilisekoitus kattilaan ja jätä virumaan matalalla lämmöllä.
Tee nakkeihisi viillot niin että pinnalle muodostuu pieniä ristejä. Näin saat ammattimaisen ulkonäön ja nakit lämpenevät kauttaaltaan.
Paista pannulla ilman rasvaa, leikka sämpylät ja voitele kummatkin puolet. Paista sämpylät pannulla ja käytä myös kantta, jos haluat että ne saavat kunnolla lämpöä.
Rakenna hodarisi joko hot dog-taskuun tai lievästi leikeltyyn kahvisuodattimeen. Lisää nakki ja runsaasti kattilassa muhinutta chilisekoitusta.
Viimeistele annos cheddarjuustolla. Jos haluat sulattaa juuston, Mr Tuomon videon lopussa löytyy siihen yksi konsti.
Voimme ehkä myös suositella mikroa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 871 kJ / 209 kcal | 3484 kJ / 837 kcal |
Rasva | 14.3 g | 57.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.5 g | 25.9 g |
Hiilihydraatit | 8.3 g | 33.2 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 9 g |
Proteiini | 12 g | 49 g |
Ravintokuitu | 1 g | 4 g |
Suola | 0.6 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.