Makkararuusut
30min (josta aktiivista 10min)
12
Helppo
Tässäpä olisi helposti suolaista tarjottavaa. Makkararuusut toimivat erinomaisesti välipalana tai pikkusuolaisena purtavana. Ohjeessa on käytetty Herra Snellmanin lisäaineetonta Kunnon lenkkiä luonnonkuoressa. Reseptiin saa kuitenkin vaihtelua vaihtamalla lihaisa täyte esimerkiksi erilaisiin suikaleisiin tai leikkeleisiin. Otahan kokeiluun ja nauti!
Ainekset
Makkararuusut
- 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
- 2 dl juustoraastetta
- 1 dl ketsuppia
- 1 kpl pkt voitaikinaa
Ohje
Leikkaa voitaikinalevy pituus-sunnassa kahteen osaan. Leikkaa makkarasta viipaleita ja asettele taikinalle niin että osa makkarasta jää taikinan ulkopuolelle.
Lisää hieman ketsuppia ja vähän juustoraastetta. Kääri rullalle ja yhdistä saumakohta hyvin. Asettele kukkaset pystyyn pellille, tai muffinivuokiin. Paista uunissa 220 asteessa noin 20 min.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 80 g | |
---|---|---|
Energia | 1681 kJ / 405 kcal | 1345 kJ / 324 kcal |
Rasva | 30.9 g | 24.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 15.2 g | 12.2 g |
Hiilihydraatit | 20.3 g | 16.2 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 2.1 g |
Proteiini | 11 g | 9 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 0.7 g |
Suola | 1.6 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.