Siirry sisältöön
Meetvurstinen pinaattipiiras

Meetvurstinen pinaattipiiras

Kevyt kalkkunameetvursti 130 g

4

1h 45min kokonaisaika

Keskitaso

Onkohan tämä Kippari-Kallen lempipiiras? Pinaatti-meetvurstiyhdistelmä tekee sinusta vahvempaakin vahvemman. Piirakan teko vie hieman aikaa, mutta on ehdottomasti vaivan väärti. Ota meetvurstinen pinaattipiiras kokeiluun ja ihastu!

Ainekset

Meetvurstinen pinaattipiiras
  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 50 g keltaista paprikaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 50 g Snellman Kevyt kalkkunameetvursti 130 g
  • 1 kpl ripaus muskottipähkinää
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Ohje

Voitele piirakkavuoka ja tee pohja: 1. Nypi voi ja vehnäjauhot

Lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Voit myös valmistaa pohjan monitoimikoneella. Nosta kylmään hetkeksi. Halutessasi voit myös käyttää valmista pakastepohjaa. Sulata se ohjeen mukaan. Valmistele täyte: 3. Suikaloi pinaatti karkeasti. Kuutioi paprika ja suikaloi meetvursti

Vispaa maito ja kanamunat sekaisin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla

Sekoita pinaatti ja paprikakuutiot maitoseokseen. Jatka pohjan kanssa: 6. Painele taikina vuokaan ja esipaista 175 asteessa 10 minuutin ajan

Kaada esipaistetun pohjan päälle maito-pinaattiseos. Ripottele päälle meetvursti ja murustele fetajuusto myös päälle

Jatka paistoa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 964 kJ / 231 kcal 2313 kJ / 554 kcal
Rasva 13.6 g 32.6 g
- josta tyydyttynyttä 7.8 g 18.7 g
Hiilihydraatit 16.9 g 40.5 g
- josta sokereita 2.3 g 5.5 g
Proteiini 9 g 21 g
Ravintokuitu 0.9 g 2.1 g
Suola 1.3 g 3.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle