Meetvurstinen pinaattipiiras
4
1h 45min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Meetvurstinen pinaattipiiras
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 100 g tuoretta babypinaattia
- 50 g keltaista paprikaa
- 100 g fetajuustoa
- 50 g Snellman Kevyt kalkkunameetvursti 130 g
- 1 kpl ripaus muskottipähkinää
- 3 kpl kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Ohje
Voitele piirakkavuoka ja tee pohja: 1. Nypi voi ja vehnäjauhot
Lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Voit myös valmistaa pohjan monitoimikoneella. Nosta kylmään hetkeksi. Halutessasi voit myös käyttää valmista pakastepohjaa. Sulata se ohjeen mukaan. Valmistele täyte: 3. Suikaloi pinaatti karkeasti. Kuutioi paprika ja suikaloi meetvursti
Vispaa maito ja kanamunat sekaisin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla
Sekoita pinaatti ja paprikakuutiot maitoseokseen. Jatka pohjan kanssa: 6. Painele taikina vuokaan ja esipaista 175 asteessa 10 minuutin ajan
Kaada esipaistetun pohjan päälle maito-pinaattiseos. Ripottele päälle meetvursti ja murustele fetajuusto myös päälle
Jatka paistoa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 964 kJ / 231 kcal | 2313 kJ / 554 kcal |
Rasva | 13.6 g | 32.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.8 g | 18.7 g |
Hiilihydraatit | 16.9 g | 40.5 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.5 g |
Proteiini | 9 g | 21 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.1 g |
Suola | 1.3 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.