Miniburritot
30min
5
Helppo
Ainekset
Miniburritot
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 kpl pientä punasipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 150 g juustoraastetta
- 10 kpl pientä (halkaisija 13 cm) tortillalettua
- 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
Salsa
- 2 kpl tomaattia
- 1 kpl avokadoa
- 1 kpl pientä punasipulia
- 1 kpl ruukkua korianteria
- 1 kpl limeä
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl Lisäksi
- 50 g rucolasalaattia
- 1 dl ranskankermaa
- 70 g fetajuustoa
Ohje
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit paistinpannulla. Lisää mausteet ja sekoita juustoraaste joukkoon.
Lusikoi täyte tortillojen keskelle, rullaa miniburritot ja voitele kevyesti öljyllä.
Kypsennä airfryerissa (200 astetta, n. 8–10 minuuttia) tai kiertoilmauunissa (200 astetta ja n. 12-15 minuuttia)
Valmista salsa. Kuutioi tomaatti ja avokado, hienonna punasipuli sekä korianteri. Purista limen mehu. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Tarjoile miniburritot halutessasi rukolapedin päältä.
Viimeistele annos lisäämällä salsaa burritojen päälle. Voit lisätä myös ranskankermaa ja murustettua fetajuustoa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 894 kJ / 215 kcal | 2683 kJ / 645 kcal |
Rasva | 14.9 g | 44.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.9 g | 20.6 g |
Hiilihydraatit | 9.2 g | 27.7 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 4.3 g |
Proteiini | 10 g | 31 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 4.8 g |
Suola | 0.9 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.