Siirry sisältöön
MrTuomon juustoburgeri

MrTuomon juustoburgeri

Burgerjauheliha 20 % 650 g

1h

4

Helppo

Annoimme MrTuomolle tehtäväksi tehdä juustohampurilaisen juuri hänen itse toivomalla tavalla, ja meidän tubettava kokkolalainen ystävähän vastasi huutoon! Reseptin ohessa tulevassa videossa voitte seurata miten MrTuomo taikoo alusta lähtien itselleen sekä maustekurkut että makean kuullotetut sipulit. Ja pisteen ii:n päälle luonnollisesti Herra Snellmanin Street Food burgerjauhelihasta tehdyt pihvit.

Ainekset

MrTuomon juustoburgeri
  • 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
  • 4 kpl briossi hampurilaissämpylää
  • 2 kpl sipulia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 8 kpl cheddarjuustoviipaletta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl voita
MrTuomon maustekurkut
  • 0.5 l vettä
  • 0.5 dl merisuolaa
  • 0.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 20 g ruukku tilliä

Ohje

Aloita tekemällä suolakurkut. Laita kattillaan vesi, merisuola ja etikka ja pyörittele keskilämmöllä, kunnes suola liukenee. Laita muovipussiin mustapippurit ja murskaa kevyesti veitsellä, lisää sekaan myös tillit ja murskaa ne kevyesti sekaan. Lisää tilli- ja pippurisekoitus kattilaan.

Pilko lopuksi kurkku suhteellisen paksuihin siivuihin ja lisää kattillaan. Anna sekoittua kunnolla ja jäähtyä ja siirrä sitten lopuksi kurkut kannella suljettavaan pyttyyn. Säilö jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mutta voit surutta myös tehdä kurkut burgerinpaistoa edeltävänä päivänä.

Burgereiden kimppuun käydään sitten jauhelihan kautta. Leikkaa sahateräisellä veitsellä itsellesi pihvit (80g per pihvi) ja tasoita ne voipaperille. Käytä sämpylää mittapuuna ja tee noin sentin verran isommat pihvit suhteessa leipään. Pihvit menevät paistaessa hieman kasaan ja sopivat näin täydellisesti.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja jätä odottamaan vuoroaan. Kuori sipulit ja leikkaa kahdesti kahtia. Leikkaa sopivan ohuita viipaleita ja lähde paistamaan keskilämmöllä. Käytä runsaasti voita. Kun sipulisi alkaa saada sopivasti väriä, lisää ruokalusikallinen fariinisokeria ja lopuksi vielä suolaa ja pippuria. Nosta sipuliseos lautaselle huilaamaan.

Paista nyt pihvit kunnolla toiselta puolelta. Kun käännät pihvin, aseta hampurilaisjuusto pihvin päälle. Voit käyttää kantta pannulla paiston loppusuoralla niin juustosi sulaa paremmin. Tässä vaiheessa voit vielä kertaalleen lämmittää sipuliseosta pannulla.

Poimi pihvit ja sipulit pois pannulta, ota lämpö pois ja paista briossit lämpimäksi pannun rasvassa. Kasaa hampurilainen alhaalta ylös, MrTuomon mallin mukaan järjestyksessä: ketsuppi, sipuli, kurkut, pihvit ja kansi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 1436 kJ / 345 kcal 3591 kJ / 862 kcal
Rasva 22.4 g 55.9 g
- josta tyydyttynyttä 11.2 g 28 g
Hiilihydraatit 15.5 g 38.8 g
- josta sokereita 3.2 g 8 g
Proteiini 20 g 51 g
Ravintokuitu 1.3 g 3.3 g
Suola 5.7 g 14.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle