Siirry sisältöön
Naudan sisäfileepihvi, nopea punaviinikastike ja parmesaaniperunat

Naudan sisäfileepihvi, nopea punaviinikastike ja parmesaaniperunat

Naudan sisäfileepihvi 2 kpl n. 240 g

2h 5min (josta aktiivista 35min)

2

Keskitaso

Kun haluat nostaa illallisen uudelle tasolle, tämä klassinen mutta helposti valmistettava annos on täydellinen valinta. Mehukas naudan sisäfileepihvi paistetaan suussa sulavaksi pannulla ja viimeistellään yrteillä ja voilla, jotta sen maku pääsee oikeuksiinsa. Pihvin kruunaa täyteläinen ja nopea punaviinikastike, jossa on juuri sopivasti syvyyttä ja makeutta tasapainottamaan annosta. Rapeaksi paahdetut parmesaaniperunat tuovat annokseen juustoista täyteläisyyttä, ja raikas salaatti viimeistelee kokonaisuuden keveydellään. Tämä annos on kuin tehty juhlahetkiin – klassista, herkullista ja täydellisesti tasapainotettua makua jokaisella suupalalla.

Ainekset

Nopea punaviinikastike
  • 1 kpl salottisipulia
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl demi-glase kastikepohjaa
  • 1 tl fariinisokeria
  • 25 g voita
Parmesaaniperunat
  • 500 g perunaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 50 g parmesaani juustoa
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
Lisäksi
  • 80 g salaattisekoitusta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa

Ohje

  1. Ota naudan sisäfileepihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuivaa lihan pinnat paperilla.

  2. Valmista parmesaaniperunat. Pese ja halkaise perunat. Raasta parmesaanijuusto.

  3. Asettele perunat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Valuta päälle öljy ja mausta paprikajauheella, valkosipulijauheella, suolalla ja mustapippurilla. Lisää päälle raastettu parmesaanijuusto. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  4. Kuori ja hienonna punaviinikastikkeen 1 salottisipuli pieneksi kuutioksi. Kuori ja puolita pihvin paistamiseen tarvittavat valkosipulit (2 kynttä).

  5. Kuumenna teräspannua lähes täydellä teholla muutama minuutti. Testaa pannun kuumuus vesitestillä. Tipauta pannulle muutama pisara vettä, kun vesi jää pannun pinnalle ”tanssimaan” on pannu tarpeeksi kuuma.

  6. Laske pannun lämpöä hieman ja lisää pannulle öljy. Lisää pihvit ja paista 2–3 minuuttia. Liha tarttuu pannun pintaan hetkeksi, mutta irtoaa, kun pihvi on paistunut ja saanut rapean pinnan. Käännä pihvit ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  7. Laske lieden lämpö puoleen ja lisää pannulle voi, timjami, rosmariini ja valkosipuli. Kallista pannua ja valele lihaa öljy-rasvaseoksella lusikan avulla. Kääntele pihvejä paiston aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

  8. Tarkista pihvien kypsyys lämpömittarilla. Pihvi on raaka kun sisälämpötila on noin 53 astetta, medium kun mittari näyttää 55–57 ja täysin kypsä 65–68 asteisena. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla. Anna vetäytyä kastikkeen valmistuksen ajan. (Lihan sisälämpö nousee vielä noin 1 asteella, kun se on nostettu pois pannulta).

  9. Valmista nopea punaviinikastike. Poista pannulta yritit ja valkosipulit. Lisää hienonnettu salottisipuli.

  10. Lisää pannulle punaviini, kastikepohja ja fariinisokeri. Keitä kasaan voimakkaasti kiehuen noin 5 minuutin ajan, kunnes kastike on paksua.

  11. Sammuta liesi ja lisää voi.

  12. Mausta salaattisekoitus öljyllä ja punaviinietikalla.

  13. Hienonna ruohosipuli ja viimeistele perunat.

  14. Tarjoa sisäfileepihvi parmesaaniperunoiden, punaviinikastikkeen ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 697 kJ / 167 kcal 3487 kJ / 837 kcal
Rasva 10.8 g 54.2 g
- josta tyydyttynyttä 3.9 g 19.6 g
Hiilihydraatit 7.9 g 39.7 g
- josta sokereita 1.2 g 5.9 g
Proteiini 9 g 44 g
Ravintokuitu 0.8 g 3.9 g
Suola 0.8 g 3.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kun haluat nostaa illallisen uudelle tasolle, tämä klassinen mutta helposti valmistettava annos on täydellinen valinta. Mehukas naudan sisäfileepihvi paistetaan suussa sulavaksi pannulla ja viimeistellään yrteillä ja voilla, jotta sen maku pääsee oikeuksiinsa. Pihvin kruunaa täyteläinen ja nopea punaviinikastike, jossa on juuri sopivasti syvyyttä ja makeutta tasapainottamaan annosta. Rapeaksi paahdetut parmesaaniperunat tuovat annokseen juustoista täyteläisyyttä, ja raikas salaatti viimeistelee kokonaisuuden keveydellään. Tämä annos on kuin tehty juhlahetkiin – klassista, herkullista ja täydellisesti tasapainotettua makua jokaisella suupalalla.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle