
Naudan sisäfileepihvit uunissa ja chili-bearnaisekastike
Naudan sisäfileepihvi 2 kpl n. 240 g50min (josta aktiivista 30min)
4
Helppo
Ainekset
- 2 kpl Snellman Naudan sisäfileepihvi 2 kpl n. 240 g
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl voita
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 10 kpl timjamin vartta
Chilibearnaise
- 200 g voita
- 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl vettä
- 1 kpl ruukku tuoretta rakuunaa
- 2 kpl kananmunan keltuaista
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 tl sambal oelek-maustetahnaa
- 10 kpl tippaa tabascoa
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen pihvien paistamista.
-
Kuumenna uuni 80 asteeseen.
-
Kuumenna paistinpannu kunnolla kuumaksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla samalla kun pannu lämpenee.
- Lisää pannulle öljyä ja paista kunnes pihvin pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Ennen kuin käännät pihvit, lisää pannulle voi, murskatut valkosipulinkynnet ja timjami.
-
Paista pihvien toinen puoli samalla kun valutat pannulla olevaa rasvaa niiden päälle.
-
Siirrä pihvit uuninkestävään vuokaan ja kaada pannulla oleva rasva ja mausteet lihan päälle. Aseta paistomittari pihvin keskelle.
-
Kypsennä pihvejä uunissa, kunnes sisälämpötila saavuttaa haluamasi kypsyysasteen: 50 °C (rare), 55 °C (medium) tai 62 °C (kypsä).
-
Ota liha uunista, nosta se leikkuulaudalle ja anna levätä ilman peitettä vähintään 15 minuuttia.
-
Viipaloi liha syiden vastaisesti ja tarjoile heti vaikkapa chilibernaise-kastikkeen sekä haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Chili-bearnaisekastike
-
Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Erottele kananmunasta keltuaiset.
-
Sulata voi kattilassa ja nosta se pois levyltä.
-
Lisää toiseen kattilaan sipulit, vesi ja valkoviinietikka ja keitä niitä kasaan kunnes vain n. ruokalusikallinen nestettä on jäljellä.
-
Erottele rakuunasta lehdet ja hienonna ne.
-
Vispaa keltuaiset kasaan keitetyn liemen joukkoon. Käännä lämpö pienellä ja jatka vispaamista kunnes keltuaiset alkavat sakeutua.
-
Käännä lämpö pois ja sekoita sula voi kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Jos seos kastike tuntuu liian paksulta, voit lisätä tilkan vettä sen joukkoon.
-
Lisää hienonnetut yrtit ja mausta sambal oelek -maustetahnalla, tabaskolla, suolalla ja pippurilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 1295 kJ / 312 kcal | 2589 kJ / 625 kcal |
Rasva | 25.8 g | 51.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 15.8 g | 31.7 g |
Hiilihydraatit | 3.1 g | 6.1 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 5.4 g |
Proteiini | 16 g | 31 g |
Ravintokuitu | 1 g | 1.9 g |
Suola | 1.7 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.