Siirry sisältöön
Naudan sisäfileepihvit uunissa ja chili-bearnaisekastike

Naudan sisäfileepihvit uunissa ja chili-bearnaisekastike

Naudan sisäfileepihvi 2 kpl n. 240 g

50min (josta aktiivista 30min)

4

Helppo

Hemmottelua, täydellistä kypsyyttä ja täyteläisiä makuja – tätä kaikkea tarjoaa julkkiskokki Micke Björklundin mestarillinen pihviresepti. Laadukkaat naudan sisäfileepihvit saavat ensin kauniin paistopinnan pannulla, jonka jälkeen pihvit viimeistellään uunissa paistomittarin kanssa juuri oikeaan kypsyyteen. Lopputuloksena on mehukas ja murea pihvi, joka hivelee kaikkia aisteja. Makuelämyksen viimeistelee samettinen chili-bearnaisekastike. Tämä annos on täydellinen valinta erityisiin hetkiin, kun haluat hemmotella itseäsi ja läheisiäsi – olipa kyseessä juhlaillallinen, romanttinen ilta tai vain ansaittu nautiskeluhetki. Täydellistä pihviä, täydellistä kastiketta – täydellinen hetki.

Ainekset

Chilibearnaise
  • 200 g voita
  • 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 kpl ruukku tuoretta rakuunaa
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 tl sambal oelek-maustetahnaa
  • 10 kpl tippaa tabascoa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen pihvien paistamista.

  2. Kuumenna uuni 80 asteeseen.

  3. Kuumenna paistinpannu kunnolla kuumaksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla samalla kun pannu lämpenee.

  4. Lisää pannulle öljyä ja paista kunnes pihvin pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Ennen kuin käännät pihvit, lisää pannulle voi, murskatut valkosipulinkynnet ja timjami.

  1. Paista pihvien toinen puoli samalla kun valutat pannulla olevaa rasvaa niiden päälle.

  2. Siirrä pihvit uuninkestävään vuokaan ja kaada pannulla oleva rasva ja mausteet lihan päälle. Aseta paistomittari pihvin keskelle.

  3. Kypsennä pihvejä uunissa, kunnes sisälämpötila saavuttaa haluamasi kypsyysasteen: 50 °C (rare), 55 °C (medium) tai 62 °C (kypsä).

  4. Ota liha uunista, nosta se leikkuulaudalle ja anna levätä ilman peitettä vähintään 15 minuuttia.

  5. Viipaloi liha syiden vastaisesti ja tarjoile heti vaikkapa chilibernaise-kastikkeen sekä haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Chili-bearnaisekastike
  1. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Erottele kananmunasta keltuaiset.

  2. Sulata voi kattilassa ja nosta se pois levyltä.

  3. Lisää toiseen kattilaan sipulit, vesi ja valkoviinietikka ja keitä niitä kasaan kunnes vain n. ruokalusikallinen nestettä on jäljellä.

  4. Erottele rakuunasta lehdet ja hienonna ne.

  5. Vispaa keltuaiset kasaan keitetyn liemen joukkoon. Käännä lämpö pienellä ja jatka vispaamista kunnes keltuaiset alkavat sakeutua.

  6. Käännä lämpö pois ja sekoita sula voi kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Jos seos kastike tuntuu liian paksulta, voit lisätä tilkan vettä sen joukkoon.

  7. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta sambal oelek -maustetahnalla, tabaskolla, suolalla ja pippurilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 1295 kJ / 312 kcal 2589 kJ / 625 kcal
Rasva 25.8 g 51.7 g
- josta tyydyttynyttä 15.8 g 31.7 g
Hiilihydraatit 3.1 g 6.1 g
- josta sokereita 2.7 g 5.4 g
Proteiini 16 g 31 g
Ravintokuitu 1 g 1.9 g
Suola 1.7 g 3.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Hemmottelua, täydellistä kypsyyttä ja täyteläisiä makuja – tätä kaikkea tarjoaa julkkiskokki Micke Björklundin mestarillinen pihviresepti. Laadukkaat naudan sisäfileepihvit saavat ensin kauniin paistopinnan pannulla, jonka jälkeen pihvit viimeistellään uunissa paistomittarin kanssa juuri oikeaan kypsyyteen. Lopputuloksena on mehukas ja murea pihvi, joka hivelee kaikkia aisteja. Makuelämyksen viimeistelee samettinen chili-bearnaisekastike. Tämä annos on täydellinen valinta erityisiin hetkiin, kun haluat hemmotella itseäsi ja läheisiäsi – olipa kyseessä juhlaillallinen, romanttinen ilta tai vain ansaittu nautiskeluhetki. Täydellistä pihviä, täydellistä kastiketta – täydellinen hetki.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle