Naudanpaistikääryleet pekoni-pinaattitäytteellä
50min
4
Helppo
Ainekset
Naudanpaistikääryleet pekoni-pinaattitäytteellä
- 1 kpl Snellman Naudan ohuet sisäpaistiviipaleet 300 g
- 0.75 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua valkopippuria
Täyte
- 2 kpl kevätsipulia
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl rasia (50-80 g) ohutlehtistä pinaattia
- 0.25 tl jauhettua muskottipähkinää
Paistamiseen
- 2 rkl voita
Kastike
- 2 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1.5 dl ruokakermaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl ruokosokeria
Tarjoiluun
- 1 kpl pussi pariisinperunoita (pakaste)
- 1 rkl öljyä
- 0.5 dl tuoreita yrttejä maun mukaan
Ohje
Mausta Naudan sisäpaistiviipaleet suolalla ja valkopippurilla. Levitä kevätsipulisilppu, pekoniviipaleet ja huuhdotut pinaatinlehdet viipaleille. Mausta pinaatinlehdet muskottipähkinällä. Rullaa lihaviipaleet, sido paistinarulla tai kiinnitä rullat cocktailtikuilla.
Kuumenna rasva pannussa ja ruskista kääryleet kauniin värisiksi parissa erässä paistinpannussa. Kaada vesi kääryleiden päälle pannuun ja raasta tai murenna liemikuutio joukkoon. Pane kansi päälle ja anna kääryleiden hautua miedolla lämmöllä hiljaa poristen 15–20 minuuttia. Jos neste pääsee haudutettaessa haihtumaan lisää vettä pannuun. Lisää kerma, tomaattipyree ja sokeri pannuun, jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia.
Valmista perunalisäke pakkauksen ohjeen mukaan.
Poista kääryleistä narut tai tikut ja leikkaa kääryleet vinottain kahteen osaan ja siirrä takaisin kastikkeen joukkoon pannuun. Tarjoa perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 703 kJ / 168 kcal | 2459 kJ / 589 kcal |
Rasva | 10.4 g | 36.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 11.8 g |
Hiilihydraatit | 10.7 g | 37.4 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 4.5 g |
Proteiini | 8 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 5 g |
Suola | 1 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.