Siirry sisältöön

Parsa-orzopasta

Suomalainen ilmakuivattu chilisalami 80 g

30min

4

Helppo

Tässä pastassa yhdistyvät kevään tuoreet maut ja sopiva ripaus tulisuutta. Orzopasta toimii pehmeänä pohjana, jonka joukkoon sekoitetaan parsat, herneet ja sitruunan raikkaus. Ricottajuusto ja parmesaani tuovat täyteläisyyttä, ja rapeaksi paistettu suomalainen ilmakuivattu chilisalami viimeistelee annoksen sekä maun että rakenteen puolesta. Helppo ja herkullinen kokonaisuus, joka sopii niin arkeen kuin viikonlopun rentoon ruokailuun.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu chilisalami 80 g
  • 300 g orzopastaa
  • 250 g vihreää parsaa
  • 1 dl herneitä
  • 1 rkl voita
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl sitruunaa
  • 1 dl parmesaani juustoa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 250 g Ricottajuustoa
  • tuoretta basilikaa koristeluun

Ohje

  1. Keitä orzo-pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet keitinveteen viimeiseksi minuutiksi. Valuta pasta ja herneet, mutta säästä keitinvesi.

  2. Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää parsat sekä valkosipuli ja kuullota noin 4 minuuttia.

  3. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää pannulle kypsä orzo-pasta ja herneet, sitruunamehu sekä -kuori.

  4. Lisää parmesaaniraaste ja n. 2/3 ricottajuustosta. Sekoita tasaiseksi ja anna lämmetä. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että pasta on sopivan paksuista. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

  5. Paista chilisalami erillisellä pannulla nopeasti, kunnes viipaleet rapeutuvat.

  6. Annostele pasta lautasille ja lisää päälle loput ricottajuustosta pieninä kekoina sekä rapeaa chilisalamia. Viimeistele tuoreella basilikalla tai persiljalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 569 kJ / 136 kcal 2275 kJ / 542 kcal
Rasva 5.4 g 21.6 g
- josta tyydyttynyttä 3 g 11.9 g
Hiilihydraatit 13.9 g 55.8 g
- josta sokereita 0.8 g 3.2 g
Proteiini 7 g 28 g
Ravintokuitu 1.5 g 6 g
Suola 0.5 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tässä pastassa yhdistyvät kevään tuoreet maut ja sopiva ripaus tulisuutta. Orzopasta toimii pehmeänä pohjana, jonka joukkoon sekoitetaan parsat, herneet ja sitruunan raikkaus. Ricottajuusto ja parmesaani tuovat täyteläisyyttä, ja rapeaksi paistettu suomalainen ilmakuivattu chilisalami viimeistelee annoksen sekä maun että rakenteen puolesta. Helppo ja herkullinen kokonaisuus, joka sopii niin arkeen kuin viikonlopun rentoon ruokailuun.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle