
Parsa-orzopasta
Suomalainen ilmakuivattu chilisalami 80 g30min
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu chilisalami 80 g
- 300 g orzopastaa
- 250 g vihreää parsaa
- 1 dl herneitä
- 1 rkl voita
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl sitruunaa
- 1 dl parmesaani juustoa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
- 250 g Ricottajuustoa
- tuoretta basilikaa koristeluun
Ohje
-
Keitä orzo-pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet keitinveteen viimeiseksi minuutiksi. Valuta pasta ja herneet, mutta säästä keitinvesi.
-
Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää parsat sekä valkosipuli ja kuullota noin 4 minuuttia.
-
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää pannulle kypsä orzo-pasta ja herneet, sitruunamehu sekä -kuori.
-
Lisää parmesaaniraaste ja n. 2/3 ricottajuustosta. Sekoita tasaiseksi ja anna lämmetä. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että pasta on sopivan paksuista. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
-
Paista chilisalami erillisellä pannulla nopeasti, kunnes viipaleet rapeutuvat.
-
Annostele pasta lautasille ja lisää päälle loput ricottajuustosta pieninä kekoina sekä rapeaa chilisalamia. Viimeistele tuoreella basilikalla tai persiljalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 569 kJ / 136 kcal | 2275 kJ / 542 kcal |
Rasva | 5.4 g | 21.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g | 11.9 g |
Hiilihydraatit | 13.9 g | 55.8 g |
- josta sokereita | 0.8 g | 3.2 g |
Proteiini | 7 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 6 g |
Suola | 0.5 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.