
Pekoni uunissa
Kunnon pekoni 150 g15min
3
Helppo
Pekoni uunissa? Kyllä vain, pekonin voi paistaa pannun sijaan kätevästi myös uunissa! Mutta onko jotain erityistä hyötyä valmistaa pekoni uunissa? Ainakin keittiössä on vähemmän käryä, kun pekoni paistuu pannun sijaan uunissa. Liedelle ja paistajan päälle räiskyvästä rasvasta ei myöskään ole huolta uunipekonin kohdalla. Lisäksi toiset ovat sitä mieltä, että pekonin paistaminen uunissa on helpompi tapa saada pekonista erityisen rapeaa.
Pekonin valmistus uunissa onnistuu näillä ohjeilla, kokeile heti!
Ainekset
Pekoni uunissa
Ohje
-
Erottele pekoniviipaleet ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
-
Paista uunin alatasolla 220 °C n. 7–9 minuuttia kunnes pekoni on sopivan rapeaa.
-
Nosta hetkeksi lautaselle talouspaperin päälle ylimääräisen rasvan imeyttämiseksi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 35 g | |
---|---|---|
Energia | 1934 kJ / 467 kcal | 677 kJ / 163 kcal |
Rasva | 40.9 g | 14.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 13.6 g | 4.8 g |
Hiilihydraatit | 1.5 g | 0.5 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 0.5 g |
Proteiini | 23 g | 8 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 3.7 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Pekoni uunissa? Kyllä vain, pekonin voi paistaa pannun sijaan kätevästi myös uunissa! Mutta onko jotain erityistä hyötyä valmistaa pekoni uunissa? Ainakin keittiössä on vähemmän käryä, kun pekoni paistuu pannun sijaan uunissa. Liedelle ja paistajan päälle räiskyvästä rasvasta ei myöskään ole huolta uunipekonin kohdalla. Lisäksi toiset ovat sitä mieltä, että pekonin paistaminen uunissa on helpompi tapa saada pekonista erityisen rapeaa.
Pekonin valmistus uunissa onnistuu näillä ohjeilla, kokeile heti!