Peltilihapiirakka
5
30min työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Peltilihapiirakka
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 500 g voitakinalevyjä
- 2.5 dl couscousia
- 2.5 dl vettä
- 0.5 kpl lihaliemikuutiota
- 2 kpl sipulia
- 1 kpl porkkanaa
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl suolaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 kpl kananmunaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
Ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sulata voitaikinalevyt. Mittaa kuskus kuumuutta kestävään astiaan. Keitä vesi ja murenna sekaan puolikas lihaliemikuutio. Kaada kuuma lihaliemi kuskussuurimoiden päälle ja sekoita hyvin. Jätä imeytymään siksi aikaa kun valmista peltilihapiirakan täytteen.
Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulihaketta ja porkkanaraastetta noin minuutin ajan.
Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta timjamilla, suolalla, pippurilla ja soijakastikkeella. Ota paistinpannu pois liedeltä. Revi kuskus irtonaiseksi haarukalla pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja lisää suurimot sitten jauhelihaseokseen. Anna täytteen jäähtyä.
Muodosta peltilihapiirakan pohja asettelemalla puolet voitakinalevyistä suorakulmioksi (1 pkt) leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille. Painele levyjen väliin jäävät raot yhteen.
Jaa täyte pohjan päälle. Peittele täyte lopuilla voitaikinalevyillä ja voitele pinta kananmunalla. Koristele lopuksi seesaminsiemenillä ja paista noin 30 minuuttia, kunnes peltilihapiirakan pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 260 g | |
---|---|---|
Energia | 1352 kJ / 324 kcal | 3515 kJ / 843 kcal |
Rasva | 20.5 g | 53.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.9 g | 23.2 g |
Hiilihydraatit | 23.5 g | 61.2 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 3.6 g |
Proteiini | 11 g | 29 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 5.4 g |
Suola | 0.9 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.