Siirry sisältöön
Chili con carne

Chili con carne

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

6

35min työaika + 35min kokonaisaika

Helppo

Chiliä ja lihaa, eli Chili con carne. Tämä perinteisen chili con carnen resepti saa mehevyytensä Snellmanin paistijauhelihasta, paprikasta, tomaatista ja kidneypavuista.

Ainekset

Chili con carne
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl purkki kidneypapuja (á 380 g/ 230 g)
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl kanelia
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kpl mietoa tuoretta chiliä

Ohje

Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös chili.

Ruskista jauheliha kattilassa öljyssä. Lisää hienonnetut sipulit, paprika ja chili. Jatka paistamista muutama minuutti.

Lisää tomaattipyre ja paseerattu tomaatti. Murustele joukkoon lihaliemikuutio ja lisää vesi. Hauduta hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla.

Lisää kattilaan huudellut ja valutetut kidneypavut. Mausta seos paprikajauheella, mustapippurilla, sokerilla, suolalla ja kanelilla. Anna hautua vielä 5 minuuttia.

Tarjoa chili con carne keitetyn riisin kanssa.

Vinkkejä

Jos haluat enemmän potkua ruokaan, niin lisää rohkeasti toinenkin chili!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 325 kJ / 78 kcal 975 kJ / 233 kcal
Rasva 2.7 g 8 g
- josta tyydyttynyttä 0.9 g 2.8 g
Hiilihydraatit 4.8 g 14.3 g
- josta sokereita 2.7 g 8.1 g
Proteiini 7 g 22 g
Ravintokuitu 2.2 g 6.5 g
Suola 0.6 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

katso koko reseptivideo

Chili con carnen historia

Chili con carne, eli suomeksi chiliä lihan kanssa, on perinteikäs tuhti ja lämmittävä pataruoka, joka sisältää chiliä, lihaa, papuja ja tomaattia. Chili con carnea on perinteisesti valmistettu Pohjois-Meksikossa ja Amerikan Texasissa, josta tulinen herkku on levinnyt maailmalle. Chili con carnea voi helposti tehdä kerralla isomman satsin, josta riittää useammaksi päiväksi koko perheelle. Chili con carne kestää säilytystä hyvin ja sen maku mehevöityy ajan myötä, maistuen mainiolta vielä parin päivän jälkeenkin.

Chili con carne uunissa

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle