Siirry sisältöön
Porsaanleike leivityksellä

Porsaanleike leivityksellä

Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g

2

30min työaika + 30min kokonaisaika

Helppo

Porsaanleike leivityksellä valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Lisukkeeksi kelpaavat maun mukaan vaikkapa tuoresalaatti tai ranskalaiset. Tämän reseptin salaisuus on maailman suomalaisin possu, sillä nämä leivitetyt porsaanleikkeet syntyvät Snellmanin oman maatiaispossun erittäin ohuista lehtipihveistä. Maatiaispossua kasvatetaan perhetiloilla, joilla eläimiä ei ruokita lainkaan geenimuunnellulla rehulla. Lisäksi tällä reseptillä valmistettu leivitetty porsaanleike on täysin gluteeniton. Maista ja ihastu!

Ainekset

Porsaanleike leivityksellä

Ohje

Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

Laita näkkileipää lautaselle ja jauha se pieneksi muruksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

Kääntele pihvit ensin kaurajauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi näkkileipämuruissa.

Paista pihvit kuumalla pannulla yksi kerrallaan noin minuutti per puoli rypsiöljyn ja voin sekoituksessa. Öljy tekee leivityksestä rapean ja voi viimeistelee herkullisen maun.

Tarjoile leivitetty porsaanleike sitruunanviipaleen ja esimerkiksi ranskalaisten kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 210 g
Energia 845 kJ / 201 kcal 1775 kJ / 423 kcal
Rasva 7.1 g 14.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.1 g 6.4 g
Hiilihydraatit 15.9 g 33.5 g
- josta sokereita 1.4 g 2.9 g
Proteiini 17 g 35 g
Ravintokuitu 2.7 g 5.6 g
Suola 0.9 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle