Porsaanleike leivityksellä
2
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Porsaanleike leivityksellä
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 kpl kananmunaa
- 50 g gluteenitonta näkkileipää
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 tl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 1 kpl sitruunaa
Ohje
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
Laita näkkileipää lautaselle ja jauha se pieneksi muruksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
Kääntele pihvit ensin kaurajauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi näkkileipämuruissa.
Paista pihvit kuumalla pannulla yksi kerrallaan noin minuutti per puoli rypsiöljyn ja voin sekoituksessa. Öljy tekee leivityksestä rapean ja voi viimeistelee herkullisen maun.
Tarjoile leivitetty porsaanleike sitruunanviipaleen ja esimerkiksi ranskalaisten kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 845 kJ / 201 kcal | 1775 kJ / 423 kcal |
Rasva | 7.1 g | 14.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 6.4 g |
Hiilihydraatit | 15.9 g | 33.5 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 2.9 g |
Proteiini | 17 g | 35 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 5.6 g |
Suola | 0.9 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.