Riisipuuro
1h (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
Riisipuuro
- 3 dl vettä
- 1.5 dl puuroriisiä
- 8 dl täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- 1 kpl mantelia
Ohje
-
Mittaa vesi teflonkattilaan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä niin kauan, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito.
-
Keitä puuroa hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan. Peitä puuro kannella, ja nosta kattila levyltä. Anna hautua kypsäksi, noin 45 minuuttia. Lisää suola ja manteli.
-
Sekoita ja kuumenna puuro ennen tarjoilua. Tarjoa luumukeiton tai maidon, kanelin ja sokerin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 407 kJ / 97 kcal | 1018 kJ / 242 kcal |
Rasva | 3.1 g | 7.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.8 g | 4.4 g |
Hiilihydraatit | 13.5 g | 33.8 g |
- josta sokereita | 3.9 g | 9.8 g |
Proteiini | 3 g | 8 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.9 g |
Suola | 0.7 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.