Ruokaisa tapas resepti
4
20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Ruokaisa tapas resepti
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 0.5 dl kevätsipulia hienonnettuna
- 0.5 kpl paprikaa pilkottuna
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl fariinisokeria
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl srirachaa
- 1 rkl riisijauhoja
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl pussia lehtisalaattia
Ohje
Kuumenna paistinpannu ja lisää 1 rkl ruokaöljyä. Ruskista jauhelihaa noin minuutin verran ja lisää sekaan pilkottu sipuli ja paprika.
Mausta suolalla, pippurilla, inkiväärillä, fariinisokerilla, soijakastikkeella ja chilikastikkeella. Ruskista kunnes jauheliha on kauttaaltaan kypsää.
Ripottele sekaan jauhot ja sekoita huolellisesti. Jauhot auttavat täytettä pysymään paremmin kasassa salaatinlehdellä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Revi salaatista kokonaisia lehtiä ja huuhtele ne. Täytä lehdet nostamalla 2-3 ruokalusikallista paistettua jauhelihaa lehdelle ja taita kiinni. Aseta täytetty salaatinlehti lautaselle ja toista kunnes kaikki täyte on käytetty.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 926 kJ / 223 kcal | 1389 kJ / 335 kcal |
Rasva | 17.8 g | 26.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.8 g | 10.2 g |
Hiilihydraatit | 3.3 g | 5 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 2.8 g |
Proteiini | 12 g | 18 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 0.7 g |
Suola | 1.1 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.