Salami-mozzarella pastasalaatti
1h
4
Helppo
Valkosipulista meetvurstia sekä mehukasta mozzarellaa on yhtä kuin superhyvä pastasalaatti. Tämä salaatti on loistava annos, kun mielesi tekee jotain suolaista ja täyttävää. Kokeile ruokaisan salaatin seuraksi myös herkullista leipää. Maistuva lounassalaatti, ole hyvä!
Ainekset
Salami-mozzarella pastasalaatti
- 1 kpl Snellman Kotimainen valkosipulimeetvursti 200 g
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 1 dl tuoretta oreganoa
- 1 dl tuoretta timjamia
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus sokeria
- 250 g pennepastaa
- 100 g mozzarellajuustoa (á 125 g)
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl keltaista paprikaa
- 1 kpl punaista paprikaa
Ohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi paprikat ja meetvursti. Hienonna yrtit pieneksi silpuksi. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Murustele mozzarella pienemmiksi paloiksi
Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, mustapippuri ja suola keskenään
Huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä. Sekoita pastan joukkoon vihannekset, salami, yrtit, mozzarella ja kastike.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 470 g | |
---|---|---|
Energia | 853 kJ / 205 kcal | 4010 kJ / 965 kcal |
Rasva | 14.9 g | 69.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 17.4 g |
Hiilihydraatit | 11 g | 51.8 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 10.7 g |
Proteiini | 6 g | 26 g |
Ravintokuitu | 2 g | 9.3 g |
Suola | 0.5 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.