Siirry sisältöön
Saltimbocca a la Snellman

Saltimbocca a la Snellman

Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g

30min

2

Keskitaso

Saltimbocca on italialaisen keittiön klassikko ja hieman hankalasta nimestään huolimatta melko yksinkertainen ja taatusti kokeilemisen arvoinen ruokalaji. Sillä eihän pekonilla, voilla ja kermalla höystetty pihviannos voi ollakaan muuta kuin herkkua. Alkuperäinen italialainen saltimbocca alla romana tehdään vasikasta ja prosciutto-kinkusta; tämä saltimbocca a la Snellman sen sijaan 100 % suomalaisista Kunnon pekonista ja Maatiaispossun ohuista lehtipihveistä. Reseptissä voi toki käyttää vallan hyvin myös Naudan lehtipihvejä.

Ainekset

Saltimbocca a la Snellman

Ohje

Leikkaa lehtipihvi piituudeltaan kahtia. Levitä viipaleet leikkuulaudalle. Laita pekoniviipale ja kaksi salvianlehteä jokaiselle lihaviipaleelle ja kiinnitä hammastikulla.

Lämmitä paistinpannu ja lisää voi ja oliiviöljy. Lisää viipaleet siten, että salvialla päällystetty puoli on alaspäin. Paista kunnes suikaleilla on kaunis väri, käännä ja paista kunnes liha on kypsä.

Laita pihvit lautaselle ja pidä lämpimänä. Sekoita jauhot pannussa olevan rasvan kanssa. Lisää liemi hitaasti joukkoon ja sekoita kunnes seoksesta tulee paksumpi kastike.

Halutessasi lisää 1 dl ruokakermaa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 435 g
Energia 659 kJ / 158 kcal 2865 kJ / 688 kcal
Rasva 10.9 g 47.3 g
- josta tyydyttynyttä 4.3 g 18.6 g
Hiilihydraatit 1.8 g 7.9 g
- josta sokereita 0.4 g 1.9 g
Proteiini 13 g 59 g
Ravintokuitu 0.1 g 0.3 g
Suola 1.3 g 5.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle