Skotlantilaiset kananmunat
4
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Oikea proteiinipommi lihan ja kananmunan ystävälle. Skotlantilaiset kananmunat ovat nopea valmistaa ja ne sopivat hyvin napostelutuokioihin. Tämä ruokaisa pikkusuolainen on myös loistava välipala hieman suurempaankin nälkään. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!
Ainekset
Skotlantilaiset kananmunat
- 4 kpl kananmunaa
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl meiramia
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl sweet chili kastiketta
- 1 tl sipulijauhetta
Panerointiin
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl juustoraastetta
- 2 tl paprikajauhetta
Ohje
Keitä, jäähdytä ja kuori kananmunat. Sekoita jauhelihataikina, jaa taikina neljään osaan.
Painele jauheliha litteäksi levyksi ja taputtele kananmunan ympärille, sulje sauma hyvin jotta se ei aukea uunissa. Pyöritä pallot panerointiseoksessa. Paista 225 °C noin 20 min.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 741 kJ / 177 kcal | 1555 kJ / 372 kcal |
Rasva | 9.2 g | 19.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.4 g | 9.3 g |
Hiilihydraatit | 6.3 g | 13.2 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 3.8 g |
Proteiini | 17 g | 36 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1.1 g |
Suola | 1.1 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.