
Stir fry possua riisillä
Maatiaispossun marinoitu lihasuikale 400 g20min
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun marinoitu lihasuikale 400 g
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl keltaista paprikaa
- 200 g herkkusieniä
- 150 g varsiparsakaalia
- 100 g sokeriherneitä
Kastike
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 dl vettä
- 0.5 kpl kanaliemikuutiota
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 rkl seesamiöljyä
Lisäksi
- 3 dl basmatiriisiiä
- 0.5 dl suolapähkinöitä
- 2 kpl kevätsipulin vartta
Ohje
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa varsiparsakaalit muutamana osaan. Leikkaa sokeriherneet puoliksi.
-
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
-
Kuumenna isossa paistinpannussa tai wokpannussa öljy ja paista liha kauniin väriseksi. Lisää kaikki kasvikset ja paista 3–5 minuuttia. Lisää päälle kastike ja anna hautua hetki.
-
Hienonna kevätsipuli.
-
Viimeistele suolapähkinöillä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa Stir fry possu keitetyn riisin kanssa ja viimeistele annos suolapähkinöillä ja kevätsipulilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 633 kJ / 151 kcal | 2848 kJ / 680 kcal |
Rasva | 6.9 g | 31 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 6.2 g |
Hiilihydraatit | 16 g | 71.9 g |
- josta sokereita | 4.4 g | 19.9 g |
Proteiini | 6 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 6 g |
Suola | 0.8 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.