Sveitsinleike
2
15min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Paneroitu porsaanleike
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Leivitys
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 1 kpl kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 0.5 tl öljyä
Täytteeksi
- 2 kpl viipaletta emmental juustoa
- 50 g Snellman Kotimainen palvikinkku 400 g
Ohje
Mikäli käytät kokonaista ulkofileepalaa, leikkaa siitä aluksi perhosleikkeet
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Maatiaispossun lehtipihvejä ei tarvitse enää erikseen nuijia
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja täytä ne viipaleella juustoa sekä Kotimaista palvikinkkua
Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, paksuudesta riippuen noin 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoa sveitsinleike heti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 905 kJ / 215 kcal | 1900 kJ / 452 kcal |
Rasva | 8.2 g | 17.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.8 g | 8 g |
Hiilihydraatit | 14.6 g | 30.8 g |
- josta sokereita | 0.3 g | 0.6 g |
Proteiini | 20 g | 42 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.6 g |
Suola | 1.1 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.