
Sveitsinleike
Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g30min (josta aktiivista 15min)
2
Helppo
Ainekset
Paneroitu porsaanleike
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Leivitys
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 1 kpl kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 0.5 tl öljyä
Täytteeksi
- 2 kpl viipaletta emmental juustoa
- 50 g Snellman Kotimainen palvikinkku 400 g
Ohje
-
Mikäli käytät kokonaista ulkofileepalaa, leikkaa siitä aluksi perhosleikkeet
-
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Maatiaispossun lehtipihvejä ei tarvitse enää erikseen nuijia
-
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja täytä ne viipaleella juustoa sekä Kotimaista palvikinkkua
-
Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
-
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
-
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, paksuudesta riippuen noin 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoa sveitsinleike heti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 905 kJ / 215 kcal | 1900 kJ / 452 kcal |
Rasva | 8.2 g | 17.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.8 g | 8 g |
Hiilihydraatit | 14.6 g | 30.8 g |
- josta sokereita | 0.3 g | 0.6 g |
Proteiini | 20 g | 42 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.6 g |
Suola | 1.1 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.