
Sydämellinen voileipäkakku
Kotimainen meetvursti 220 g1h
10
Ainekset
- 1 kpl pkt lautasenkokoista uunirieskaa
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut ylikypsä palvikinkku 270 g
- 1 kpl Snellman Kotimainen meetvursti 220 g
- 2 kpl maustekurkkua
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl majoneesia
- 1 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Koristelu
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut ylikypsä palvikinkku 270 g
- 1 kpl Snellman Kotimainen meetvursti 220 g
- 2 dl kermaa
- 0.5 dl ruohosipulia
- 0.5 dl persiljaa
Ohje
-
Vatkaa kerma vaahdoksi
-
Lisää majoneesi joukkoon
-
Paloittele kinkku, meetvursti, maustekurkku ja ruohosipuli hienoksi ja sekoita kerman joukkoon
-
Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan
-
Rakenna voileipäkakku uunirieskasta ja täytteestä vuorotellen. Jätä päällinen ilman täytettä
-
Peitä kakku ohuella kerroksella kermaa
-
Tee kinkusta ruusuja ja asettele ne kakun päälle “kimpuksi” yhdessä persiljanlehtien kanssa
-
Leikkaa meetvursteista sydämiä ja koristele niillä kakun reunat
-
Ripottele kakun päälle lopuksi hieman ruohosipulisilppua.
Vinkkejä
”Voileipäkakun koristelua varten kermaan voi lisätä myös hiukan majoneesia. Käytä silloin esim. 1 dl majoneesia ja 2 dl vispattua kermaa.
Tutustu myös muihin voileipäkakkujen resepteihimme.”
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 1117 kJ / 269 kcal | 2458 kJ / 592 kcal |
Rasva | 21.4 g | 47 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.5 g | 21 g |
Hiilihydraatit | 8.5 g | 18.8 g |
- josta sokereita | 2.1 g | 4.7 g |
Proteiini | 11 g | 24 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 2.4 g |
Suola | 1.7 g | 3.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.