Siirry sisältöön
Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

4

30min työaika + 45min kokonaisaika

Keskitaso

Täytetyt paprikat tuovat sopivasti vaihtelua arkeen ja maistuvat monelle, sillä täytettä on helppo tuunata mieleisekseen. Nämä jauhelihalla täytetyt paprikat saavat ihanaa makeutta, kun paprikat paahdetaan uunissa ennen täytteen lisäämistä. Paprikoiden ruokaisa täyte sisältää Snellmanin Kunnon jauhelihaa, kasviksia, riisiä ja tuorejuustoa. Kesällä paprikat valmistuvat hyvin myös grillissä.

Ainekset

Täytetyt paprikat
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 1 dl juustoraastetta
  • 4 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl porkkanaa
  • 2 kpl tomaattia
  • 2 tl oreganoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä
  • 200 g maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl riisiä

Ohje

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Siirrä voideltuun uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 20 min.

Valmista sillä välin täyte. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkana. Kuutioi tomaatti. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää porkkanaraaste ja paista vielä hetki.

Mausta oreganolla, suolalla, mustapippurilla. Lisää tomaattipyre ja vesi. Lisää tomaatti ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi keitetty riisi.

Ota paprikat uunista ja täytä ne. Ripottele päälle juustoraastetta. Jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 473 kJ / 113 kcal 1892 kJ / 452 kcal
Rasva 5.5 g 22.1 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 12.7 g
Hiilihydraatit 7.4 g 29.7 g
- josta sokereita 3.5 g 13.9 g
Proteiini 8 g 31 g
Ravintokuitu 1.6 g 6.3 g
Suola 0.4 g 1.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

Täytetyt paprikat valmistuvat puolessa tunnissa

Täytetyt paprikat uunissa ovat ehdottomasti niitä nopeimpia arkiruokia, jotka pelastavat kiireisen perheenäidin tai -isän silloin, kun lapsille on saatava jotain hyvää – ja vähän äkkiä!

Täytetyt paprikat jauhelihatäytteellä ja ilman riisiä on suoraviivainen ohje, jossa pääosaa näyttelee kunnon jauheliha. Paprikoitakaan ei tarvitse esikypsentää, kun täytät ne kypsäksi paistetun jauhelihan sijaan raa’alla jauhelihataikinalla. Raaoista raaka-aineista tehdyt täytetyt paprikat ilman riisiä ovat sekä nopeampia että maukkaampia, sillä uunissa paprikoiden sisällä kypsyvä rasvainen jauheliha antaa paprikoille pehmeyttä ja mehevyyttä.

Tästä Herra Snellmanin täytetyt paprikat -ohjeesta on karsittu kaikki turha, mutta halutessasi voit lisätä raakaan jauhelihataikinaan esimerkiksi pekonia, juureksia, jalopenoja, oliiveja, kapriksia tai vaikka sieniä! Tulisemmasta ruoasta pitäville Herra Snellmanilla on myös tämä täytetyt paprikat chipotle- ja chorizotäytteellä -ohje. Lisää ruokaisuutta täytetyt paprikat puolestaan saavat esimerkiksi keitetystä riisistä,  kvinoasta, couscousista tai ohrasta.

Tuliset chipotle & chorizo täytetyt paprikat

Gluteenittomat täytetyt paprikat

Gluteenittomat täytetyt paprikat valmistuvat helposti jättämällä pois ohjeessa käytetyn korppujauhon.

Täytetyt paprikat grillissä

Helpoiten täytetyt paprikat kypsyvät uunissa, mutta ne voi valmistaa ne myös grillissä, jolloin paprikat saavat herkullisen kesäisen maun.

Välimerelliset täytetyt paprikat

Välimerellistä twistiä täytettyihin paprikoihin saa helposti lisäämällä paprikoiden täytteeseen fetajuustoa, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Italialaiset täytetyt paprikat

Italian makuja täytettyihin paprikoihin saa lisäämällä täytteeseen valkosipulia, italialaista salsiccia-makkaraa ja tomaattimurskaa. Kruunaa koko komeus vielä parmesaanilla ja basilikalla, niin makumatka Italiaan voi alkaa.

Täytetyt paprikat texmex-täytteellä

Texmex-fiilistä täytettyihin paprikoihin saa helposti maustamalla jauhelihan tacomausteella ja lisäämällä täytteeseen salsaa. Lisää paiston jälkeen paprikoiden päälle vielä ranskankermaa ja limeä.

Täytetyt paprikat hävikkiä hyödyntäen

Täytetyt paprikat on siitä kätevä ruoka, että täytteen sekaan voi heittää lähes kaikkea, mitä jääkaapin perukoilta löytyy. Sekaan mahtuu niin juustonkannikat kuin vajaa tomaattimurskatölkkikin sekä tuorejuuston loput. Myös kasvikset, kuten kesäkurpitsa, tomaatti tai porkkana sopivat täytteeseen mainiosti.

Kauanko täytetyt paprikat paistuu uunissa?

Paahda paprikoita ennen täyttämistä 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa, ja täyttämisen jälkeen vielä 15–20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.


Mitä riisiä täytettyihin paprikoihin?

Täytettyihin paprikoihin sopii hyvin tavallinen pitkäjyväinen riisi, tumma riisi tai täysjyväriisi. Kokeile myös riisiseoksia, joissa on mukana ohraa tai kauraa!


Onko paprika terveellistä?

Paprika on todellinen vitamiinipommi! Paprikassa on runsaasti etenkin C-vitamiinia – enemmän kuin sitrushedelmissä – ja myös mm. E- ja B-vitamiineja sekä A-vitamiinin esiasteita. Eniten vitamiineja on punaisessa paprikassa.


Miksi paprikan siemenet poistetaan?

Paprikan siemenet ovat vaarattomia, mutta ne maistuvat kitkeriltä, minkä takia ne yleensä jätetään syömättä.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle