Thaimaalainen makkarakeitto
4
20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Thaimaalainen makkarakeitto
- 1 l vettä
- 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
- 2 kpl kasvisliemikuutiota
- 200 g parsakaalta
- 250 g shimeji sieniä
- 7 kpl perunaa
- 4 kpl kaffirlimetin lehteä
- 1 kpl chiliä
- 0.5 tl jauhettua maustepippuria
- 0.5 dl tuoretta korianteria
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
Ohje
Kuori perunat ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi
Laita perunat kiehuvaan veteen. Pese ja paloittele parsakaali
Kun perunat ovat hivenen pehmenneet, lisää tomaattimurska, parsakaalin palaset, kaffirlimetinlehdet ja kasvisliemikuutiot
Tee makkarasta palloraudalla palloja ja lisää ne keittoon. Lisää chiliä ja pippuria
Anna keiton kiehua kannen alla hetken aikaa
Lisää keittoon lopuksi shimeji-sienet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan
Tarjoile keitto tuoreen korianterin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 570 g | |
---|---|---|
Energia | 301 kJ / 72 kcal | 1716 kJ / 412 kcal |
Rasva | 4.2 g | 23.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 8.9 g |
Hiilihydraatit | 4.9 g | 27.9 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 6.4 g |
Proteiini | 3 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1 g | 5.5 g |
Suola | 0.9 g | 4.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.