 
        
                  Tikka masala possusta
Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g25min
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g
- 1 kpl prk valmista Tikka Masala -kastiketta (450 g)
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 2 dl vettä
- 1 kpl tlk kookoskermaa (165 g)
- 4 dl helmicouscousta
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 2 rkl öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- 1.5 dl turkkilaista jogurttia (10%)
- tuoreita yrttejä
Ohje
- 
Kypsennä helmicouscous pakkauksen ohjeen mukaisesti kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä (noin 25 min). 
- 
Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi. 
- 
Lämmitä öljyä pannussa. Lisää porkkanat ja kypsennä 5–8 minuutin ajan. Kun porkkanat alkavat saada väriä, lisää loput kasvikset ja kypsennä noin 5 minuuttia. Lisää 2 dl vettä ja raaputa kaikki maku pannun pohjalta ja laidoilta liemen sekaan. Anna hautua, kunnes neste on melkein haihtunut pois. 
- 
Lisää valmis Tikka Masala -kastike sekä kookoskerma. Hauduta 5 minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 
- 
Lämmitä erillisellä pannulla tilkka öljyä ja ruskista fileesuikaleet. Sekoita kypsät lihat kastikkeen joukkoon. 
- 
Tarjoile Possu Tikka Masala couscousin kanssa. Koristele annokset halutessasi tuoreilla yrteillä ja turkkilaisella jogurtilla. Tarjoile naan-leivän kanssa. 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 500 g | |
|---|---|---|
| Energia | 443 kJ / 106 kcal | 2216 kJ / 529 kcal | 
| Rasva | 4.8 g | 23.8 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 11.7 g | 
| Hiilihydraatit | 10.2 g | 50.8 g | 
| - josta sokereita | 1.4 g | 7.2 g | 
| Proteiini | 5 g | 26 g | 
| Ravintokuitu | 0.9 g | 4.3 g | 
| Suola | 0.4 g | 2 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
 
           
           
          