
Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo
Superior joulukinkku 400 g1h
4
Keskitaso
Ainekset
Tonkatsukinkku
- 1 kpl Snellman Superior joulukinkku 400 g
- 2 rkl misotahnaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 kpl kananmunaa
- 3 dl pankojauhoja
- 0.5 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl mustapippuria
Piparjuuri-pekonihillo
- 2 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl banaanisalottisipuli
- 6 kpl valkosipulinkynttä
- 4 rkl piparjuuri raastettu
- 1.5 dl vettä
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl soijakastiketta
- 2 rkl srirachaa
- 2 rkl vaaleaa siirappia
Ohje
Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo — Ohje
Tonkatsukinkut
-
Voitele Superior joulukinkkusiivut misotahnalla molemmin puolin. Ota esille kolme laakeaa kulhoa ja laita yhteen vehnäjauhot, toiseen rikotut ja vatkatut kananmunat ja kolmanteen pankojauhot.
-
Paneroi kinkkusiivut niin, että pyörittelet siivut ensin vehnäjauhoissa, dippaat sitten kananmunaan ja pyörittelet lopuksi pankojauhoissa.
-
Kuumenna reilusti öljyä pannussa. Paista tonkatsukinkut rapeaksi molemmin puolin, mausta mustapippurilla. Tarjoile limesiivujen, korianterin ja piparjuuri-pekonihillon kanssa.
Piparjuuri-pekonihillo
-
Hienonna pekonit ja paista ne pannulla rapeiksi. Siirrä talouspaperille valumaan.
-
Kuori ja hienonna banaanisalottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta piparjuuri. Kuullota sipulia pekonin rasvassa, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
-
Siirrä kattilaan ja lisää joukkoon kaikki muut hillon ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljalleen poreillen noin puolen tunnin ajan.
-
Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä tonkatsukinkun kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 325 g | |
---|---|---|
Energia | 992 kJ / 236 kcal | 3223 kJ / 768 kcal |
Rasva | 9.8 g | 32 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 10 g |
Hiilihydraatit | 21.9 g | 71.1 g |
- josta sokereita | 11.5 g | 37.5 g |
Proteiini | 15 g | 48 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 1 g |
Suola | 3.1 g | 10 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.