Siirry sisältöön
Vietnamilaiset kesärullat

Vietnamilaiset kesärullat

Ohuen ohut kalkkunanfilee 150 g

12

30min kokonaisaika

Helppo

Vietnamilaisten kesärullien raikkaista mauista voi nauttia ympäri vuoden. Kesärullat on myös mainio arkiruoka, sillä ne valmistuvat käden käänteessä. Kääräise riisipaperin sisään paahdettuja kanalastuja, sokeriherneitä ja mangoa – ja nauti heti! Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.

Ainekset

Vietnamilaiset kesärullat kanalla
Kastike
  • 0.5 dl maapähkinävoita
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 2 rkl limen mehu ja kuoriraaste

Ohje

Valmista riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja suikaloi mango. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.

Laita kuumaa vettä laakeaan astiaan. Nosta yksi riisipaperi veteen. Anna sen pehmentyä noin 15 sekuntia ja nosta se sitten lautaselle.

Lisää riisipaperin päälle riisivermiselliä ja neljä siivua kalkkunaa rullattuna. Lisää sitten sokeriherneitä, viipaloitua mangoa, thaibasilikaa ja lopuksi muutama chiliviipale.

Käännä riisipaperin sivut täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi nyytiksi.

Valmista kastike sekoittamalla maapähkinävoi ja soija keskenään. Lisää joukkoon limen mehu ja raastettu kuori. Tarjoile heti!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 65 g
Energia 604 kJ / 143 kcal 393 kJ / 93 kcal
Rasva 3.6 g 2.3 g
- josta tyydyttynyttä 0.6 g 0.4 g
Hiilihydraatit 15.3 g 9.9 g
- josta sokereita 3.4 g 2.2 g
Proteiini 12 g 7 g
Ravintokuitu 1.5 g 1 g
Suola 2 g 1.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle