Vietnamilaiset kesärullat
12
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Vietnamilaiset kesärullat kanalla
- 2 kpl Snellman Ohuen ohut kalkkunanfilee 150 g
- 90 g riisivermiselliä
- 100 g sokeriherneitä
- 1 kpl mangoa
- 1 kpl ruukkua thaibasilikaa
- 1 kpl chiliä
Kastike
- 0.5 dl maapähkinävoita
- 0.5 dl soijakastiketta
- 2 rkl limen mehu ja kuoriraaste
Ohje
Valmista riisivermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja suikaloi mango. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.
Laita kuumaa vettä laakeaan astiaan. Nosta yksi riisipaperi veteen. Anna sen pehmentyä noin 15 sekuntia ja nosta se sitten lautaselle.
Lisää riisipaperin päälle riisivermiselliä ja neljä siivua kalkkunaa rullattuna. Lisää sitten sokeriherneitä, viipaloitua mangoa, thaibasilikaa ja lopuksi muutama chiliviipale.
Käännä riisipaperin sivut täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi nyytiksi.
Valmista kastike sekoittamalla maapähkinävoi ja soija keskenään. Lisää joukkoon limen mehu ja raastettu kuori. Tarjoile heti!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 65 g | |
---|---|---|
Energia | 604 kJ / 143 kcal | 393 kJ / 93 kcal |
Rasva | 3.6 g | 2.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 0.4 g |
Hiilihydraatit | 15.3 g | 9.9 g |
- josta sokereita | 3.4 g | 2.2 g |
Proteiini | 12 g | 7 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 1 g |
Suola | 2 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.