Wieninleike sourcream & onion kastikkeella ja herne-perunamuusilla
4
20min työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun Rapea wieninleike 4 kpl 680 g
- 0.7 dl öljyä paistamiseen
Herne-perunamuusi
- 800 g jauhoisia perunoita
- 200 g pakasteherneitä
- 1 tl suolaa
- 25 g voita
- 2 dl kevytmaitoa
Sourcream & onion kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl valkosipulijauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
Lisäksi
- 1 kpl sitruunaa
- 2 dl sourcream & onion sipsejä
- ruohosipulia koristeluun
Ohje
Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Lisää vettä, että perunat peittyvät. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat. Lisää voi ja sekoita. Lisää kuumennettu maito ja mausta suolalla.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta herneet kevyesti sauvasekoittimella, veitsellä tai haarukalla. Lisää hernesose muusin joukkoon.
Valmista kastike. Hienonna ruohosipuli. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita.
Paista pihvit. Kuumenna pannulla reilusti öljyä ja halutessasi nokare voita. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 2 minuuttia / puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta pihvit talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Tarjoa pihvi herne-perunamuusin ja kastikkeen kanssa. Viimeistele sipseillä, ruohosipulilla ja sitruunaviipaleella.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 480 g | |
---|---|---|
Energia | 740 kJ / 177 kcal | 3552 kJ / 849 kcal |
Rasva | 9.1 g | 43.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 17.2 g |
Hiilihydraatit | 14.6 g | 70.3 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 10.6 g |
Proteiini | 8 g | 40 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 5.4 g |
Suola | 1.1 g | 5.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.