Yönylisämpylät
35min
8
Helppo
Ainekset
Yönylisämpylät
- 4 dl vettä
- 1.5 tl suolaa
- 5.5 g kuivahiivaa
- 1.5 dl kaurahiutaleita
- 3 dl sämpyläjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
Ohje
Illalla
Mittaa kulhoon kylmä vesi. Lisää muuta ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikinaa saa jäädä löysäksi, eikä sitä tarvitse vaivata. Peitä taikina tuorekelmulla ja nosta se jääkaappiin kohoamaan n. 8 – 12 tunniksi.
Aamulla
Nosta taikina huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 220 ˚C asteeseen. Lusikoi sämpylätaikinasta n. 10 kasaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota, kunnes uuni on lämmin, n. 15 minuuttia. Paista 220 ˚C asteessa uunin keskitasolla n. 25 – 30 minuuttia.
Vinkki
Jos haluat valmistaa sämpylät jo samana päivänä, lisää vesi lämpimänä (42 ˚C) ja kohota taikinaa huoneenlämmössä n. 30 min. Lusiko taikina pelille ja kohota vielä n. 20 min.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 25 g | |
---|---|---|
Energia | 3086 kJ / 730 kcal | 771 kJ / 182 kcal |
Rasva | 7.5 g | 1.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.7 g | 0.4 g |
Hiilihydraatit | 121.2 g | 30.3 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 0.4 g |
Proteiini | 39 g | 10 g |
Ravintokuitu | 11.3 g | 2.8 g |
Suola | 6 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.