Siirry sisältöön
Yrttiöljy

Yrttiöljy

5min

8

Helppo

Yrttiöljy sopii mainiosti mausteeksi erilaisiin ruokiin tai vaikkapa salaatinkastikkeeksi. Siitä saat myös kätevän lahjan, kun laitat sen kauniiseen pulloon. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Yrttiöljy
  • 1 kpl kuivattua timjaminoksaa
  • 1 kpl kuivattua rosmariinin oksaa
  • 1 tl viherpippuria
  • 4 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä

Ohje

Pane yrtit, pippuri ja halutessasi valkosipuli leveäsuiseen purkkiin.

Kaada päälle oliiviöljyä niin, että yrtit peittyvät. Laita kansi kiinni ja anna öljyn maustua 2–3 viikkoa huoneenlämmössä. Älä jätä purkkia auringonvaloon.

Siivilöi öljy ja kaada kauniiseen purkkiin tai pulloon. Laita koristeeksi muutama yrtinoksa.

Öljyyn voi käyttää mitä yrttejä tahansa, kunhan yrtit ovat puhtaita ja kuivia. Öljyä voi käyttää makuaineena kastikkeissa, marinadeissa ja salaatinkastikkeissa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 45 g
Energia 3712 kJ / 903 kcal 1670 kJ / 406 kcal
Rasva 100.2 g 45.1 g
- josta tyydyttynyttä 14 g 6.3 g
Hiilihydraatit 0.7 g 0.3 g
- josta sokereita 0 g 0 g
Proteiini 0 g 0 g
Ravintokuitu 0.2 g 0.1 g
Suola 0 g 0 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle