
Capresesallad med kyckling
Rostade kycklingflarn chili-citron 180 g15min (varav 5min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Kana-Caprese salaatti
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn chili-citron 180 g
- 300 g körsbärstomat (olika färger)
- 1 kruka romaine sallad
- 0.3 kruka basilika
- 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
Basilikapesto
- 0.7 kruka basilika
- 2 msk solroskärnor
- 1 vitlökslyftor
- 25 g riven parmesan
- 0.75 dl olivolja
- 0.2 tsk salt
- 0.2 tsk svartpeppar
Instruktioner
-
Tillred peston först. Fyll mixern med basilikablad, solrosfrön, den skalade vitlöksklyftan och den rivna parmesanosten och mal ner till en pasta. Häll i olja enligt önskemål tills du fått en bra och jämn konsistens på peston. Du kan även använda stavmixer för ändamålet.
-
Halvera körsbärstomaterna och skiva mozzarellan.
-
Skölj av salladen och sprid ut på ett serveringsfat. Dra en strimla med kycklingflarn över tallriken. Omge kycklingen med körsbärstomater och mozzarella.
-
Häll ännu din pesto över härligheten och toppa portionen med basilikablad.
Tips
Voit käyttää myös valmista pestoa.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 788 kJ / 190 kcal | 1576 kJ / 380 kcal |
Fett | 14.8 g | 29.7 g |
- varav mättat fett | 4 g | 7.9 g |
Kolhydrat | 2.2 g | 4.3 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 3.6 g |
Protein | 11 g | 22 g |
Fiber | 1.1 g | 2.2 g |
Salt | 0.7 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.