
Kana-Caprese salaatti
Paahdettu kanalastu chili-sitruuna 180 g15min (josta aktiivista 5min)
4
Helppo
Ainekset
Kana-Caprese salaatti
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu chili-sitruuna 180 g
- 300 g kirsikkatomaatteja (erivärisiä)
- 1 kpl ruukkua romainesalaattia
- 0.3 kpl ruukkua basilikaa
- 1 kpl pakettia (á 125g) buffalomozarellaa
Basilikapesto
- 0.7 kpl ruukkua basilikaa
- 2 rkl auringonkukansiemeniä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 25 g parmesaaniraastetta
- 0.75 dl oliiviöljyä
- 0.2 tl suolaa
- 0.2 tl mustapippuria
Ohje
-
Valmista ensin pesto. Laita basilikanlehdet, auringonkukansiemet, kuorittu valkosipulinkynsi ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää öljyä, kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen. Voit valmistaa peston myös sauvasekoittimella.
-
Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi mozzarella.
-
Huuhtele salaatti ja levitä lehdet tarjoiluastiaan. Lisää keskelle kanalastut raidaksi. Lisää mozzarella ja kirsikkatomaatit kanalastujen ympärille.
-
Valuta päälle pestoa ja viimeistele salaatti basilikanlehdillä.
Vinkkejä
Voit käyttää myös valmista pestoa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 788 kJ / 190 kcal | 1576 kJ / 380 kcal |
Rasva | 14.8 g | 29.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 7.9 g |
Hiilihydraatit | 2.2 g | 4.3 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 3.6 g |
Proteiini | 11 g | 22 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 2.2 g |
Suola | 0.7 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.