Kana-Caprese salaatti
15min (josta aktiivista 5min)
4
Helppo
Ainekset
Kana-Caprese salaatti
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu chili-sitruuna 180 g
- 300 g kirsikkatomaatteja (erivärisiä)
- 1 kpl ruukkua romainesalaattia
- 0.3 kpl ruukkua basilikaa
- 1 kpl pakettia (á 125g) buffalomozarellaa
Basilikapesto
- 0.7 kpl ruukkua basilikaa
- 2 rkl auringonkukansiemeniä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 25 g parmesaaniraastetta
- 0.75 dl oliiviöljyä
- 0.2 tl suolaa
- 0.2 tl mustapippuria
Ohje
Valmista ensin pesto. Laita basilikanlehdet, auringonkukansiemet, kuorittu valkosipulinkynsi ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää öljyä, kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen. Voit valmistaa peston myös sauvasekoittimella.
Halkaise kirsikkatomaatit ja viipaloi mozzarella.
Huuhtele salaatti ja levitä lehdet tarjoiluastiaan. Lisää keskelle kanalastut raidaksi. Lisää mozzarella ja kirsikkatomaatit kanalastujen ympärille.
Valuta päälle pestoa ja viimeistele salaatti basilikanlehdillä.
Vinkkejä
Voit käyttää myös valmista pestoa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 788 kJ / 190 kcal | 1576 kJ / 380 kcal |
Rasva | 14.8 g | 29.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 7.9 g |
Hiilihydraatit | 2.2 g | 4.3 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 3.6 g |
Proteiini | 11 g | 22 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 2.2 g |
Suola | 0.7 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.