Hoppa till innehållet
Capresesallad med kyckling

Capresesallad med kyckling

4

5min tillagningstid | 15min total tid

Lätt

En matig sallad belönar dig på flera plan! Den är färgglad, näringsrik och enkel att tillreda bland alla andra vardagsbestyr. Den här italienskinspirerade Capresesalladen kröner du med Snellmans rostade kycklingflarn av högsta kvalitet. Molto bene! 

Ingredienser

Kana-Caprese salaatti
  • 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn tomat-pesto 180 g
  • 300 g körsbärstomat (olika färger)
  • 1 kruka romaine sallad
  • 0.3 kruka basilika
  • 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
Basilikapesto
  • 0.7 kruka basilika
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 vitlökslyftor
  • 25 g riven parmesan
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.2 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar

Instruktioner

Tillred peston först. Fyll mixern med basilikablad, solrosfrön, den skalade vitlöksklyftan och den rivna parmesanosten och mal ner till en pasta. Häll i olja enligt önskemål tills du fått en bra och jämn konsistens på peston. Du kan även använda stavmixer för ändamålet.

Halvera körsbärstomaterna och skiva mozzarellan.

Skölj av salladen och sprid ut på ett serveringsfat. Dra en strimla med kycklingflarn över tallriken. Omge kycklingen med körsbärstomater och mozzarella.

Häll ännu din pesto över härligheten och toppa portionen med basilikablad.

Tips

Voit käyttää myös valmista pestoa.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 768 kJ / 185 kcal 1536 kJ / 370 kcal
Fett 15 g 30.1 g
- varav mättat fett 4 g 7.9 g
Kolhydrat 2 g 4 g
- varav sockerarter 1.8 g 3.6 g
Protein 10 g 20 g
Fiber 1.1 g 2.3 g
Salt 0.7 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan