Capresesallad med kyckling
15min (varav 5min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Kana-Caprese salaatti
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn chili-citron 180 g
- 300 g körsbärstomat (olika färger)
- 1 kruka romaine sallad
- 0.3 kruka basilika
- 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
Basilikapesto
- 0.7 kruka basilika
- 2 msk solroskärnor
- 1 vitlökslyftor
- 25 g riven parmesan
- 0.75 dl olivolja
- 0.2 tsk salt
- 0.2 tsk svartpeppar
Instruktioner
Tillred peston först. Fyll mixern med basilikablad, solrosfrön, den skalade vitlöksklyftan och den rivna parmesanosten och mal ner till en pasta. Häll i olja enligt önskemål tills du fått en bra och jämn konsistens på peston. Du kan även använda stavmixer för ändamålet.
Halvera körsbärstomaterna och skiva mozzarellan.
Skölj av salladen och sprid ut på ett serveringsfat. Dra en strimla med kycklingflarn över tallriken. Omge kycklingen med körsbärstomater och mozzarella.
Häll ännu din pesto över härligheten och toppa portionen med basilikablad.
Tips
Voit käyttää myös valmista pestoa.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 788 kJ / 190 kcal | 1576 kJ / 380 kcal |
Fett | 14.8 g | 29.7 g |
- varav mättat fett | 4 g | 7.9 g |
Kolhydrat | 2.2 g | 4.3 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 3.6 g |
Protein | 11 g | 22 g |
Fiber | 1.1 g | 2.2 g |
Salt | 0.7 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.