Hoppa till innehållet
Misomarinerad lantgris med asiatisk gurksallad

Misomarinerad lantgris med asiatisk gurksallad

5

40min tillagningstid | 1h total tid

Medel

Misomarinoitu, ihanan umaminen possu kruunataan tässä reseptissä herkullisella maustevoilla ja tarjoillaan näyttävän ja pirteän mausteisen kurkkusalaatin kanssa. Katso videolta kätevä niksi hauskojen spiraalikurkkujen leikkaamiseen!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
  • 2 tsk salt
Marinaden
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk misopasta
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 dl olja
  • 1 tsk farinsocker
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 Maustevoi
Maustevoi
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk misopasta
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.3 tsk svartpeppar
Gurksallad
  • 3 gurka
  • 2 msk sojasås
  • 5 tsk valmista rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk koriander eller persilja

Instruktioner

Tillred först misosmöret. Rör ihop finhackad gräslök och riven vitlök med övriga ingredienser för kryddsmöret. Forma smöret till en stång i antingen film eller bakplåtspapper. När smöret väl stelnat skär du upp det i knappt centimetertjocka skivor innan servering.
Färdigställ nu marinaden. Rör ihop riven vitlök och ingefära med övriga marinad-råvaror. Gnid in marinad på biffarna och låt ta smak medan du tillreder gurksalladen.
Tillred nu gurksalladen. Tvätta gurkorna och placera på en skärbräda mellan två asiatiska engångspinnar. Skär först djupa snitt fram till pinnarna, drygt millimeter-tjocka. Vänd sen på gurkan och rotera kniven ca. 40 grader och upprepa proceduren för att skapa en utdragbar serpentin.
Lyft över serpentingurkan i en skål och massera in salt på ytan och låt vila i rumstemperatur i 5 minuter. Skölj sedan av gurkorna under kallt vatten i en sil, tills allt salt avlägsnats.
Rör ihop soja och knaperstekt vitlök i chili-sesamolja. Häll blandningen över gurkorna och garnera med ätbara blommor och örter.
Tillred filébiffarna. Avlägsna största delen av marinaden från biffarna och grilla på medeltemperatur cirka 2,5 minuter per sida.
Lägg en smörpuck på biffens yta och servera tillsammans med gurksalladen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 494 kJ / 119 kcal 1976 kJ / 476 kcal
Fett 9.4 g 37.5 g
- varav mättat fett 3.6 g 14.3 g
Kolhydrat 1.7 g 6.9 g
- varav sockerarter 1.3 g 5.3 g
Protein 7 g 28 g
Fiber 0.5 g 1.9 g
Salt 1.1 g 4.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan