Siirry sisältöön
Misomarinoitua possua grillissä

Misomarinoitua possua grillissä

5

40min työaika | 1t kokonaisaika

Keskitaso

Misomarinoitu, ihanan umaminen possu kruunataan tässä reseptissä herkullisella maustevoilla ja tarjoillaan näyttävän ja pirteän mausteisen kurkkusalaatin kanssa. Katso videolta kätevä niksi hauskojen spiraalikurkkujen leikkaamiseen!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun fileepihvi 5 kpl 550 g
  • 2 tl suolaa
Marinadi
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl misotahnaa
  • 0.5 dl riisiviinietikkaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl fariinisokeria
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl Maustevoi
Maustevoi
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 tl misotahnaa
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.3 tl mustapippuria
Kurkkusalaatti
  • 3 kpl kurkkua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 5 tl valmista rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl korianteria tai lehtipersiljaa koristeluun

Ohje

Valmista miso-maustevoi. Sekoita hienonnettu ruohosipuli, raastettu valkosipuli muiden maustevoin raaka-aineiden kanssa. Muotoile maustevoi tangoksi kelmun tai leivinpaperin avulla. Leikkaa voi jähmettyneenä vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Valmista lihan marinadi. Sekoita raastettu valkosipuli ja inkivääri muiden marinadin raaka-aineiden kanssa. Hiero marinadi possupihvien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa kun valmistat kurkkusalaatin.

Valmista kurkkusalaatti. Pese kurkut ja aseta ne leikkuulaudalle kahden kertakäyttöisen syömäpuikon väliin. Leikkaa kurkkuihin toiselle puolelle mahdollisimman ohuita poikittaisviiltoja syömäpuikkoihin asti, reilun millin välein. Pyöräytä kurkut ympäri ja leikkaa toiselle puolelle vinoja leikkauksia syömäpuikkohin asti (noin 40 asteen kulma) mahdollisimman ohuelti.

Siirrä kurkut kulhoon ja hiero suola kevyesti kurkkujen pintaan ja anna levätä huoneenlämmössä 5 minuuttia. Huuhtele kurkut siivilässä kylmän, juoksevan veden alla, kunnes kaikki suola on huuhtoutunut pois.

Sekoita soija, rapea valkosipuli chilikastikkeessa, riisiviinietikka ja seesamiöljy keskenään. Kaada kastike kurkkujen päälle. Koristele salaatti syötävillä kukilla ja yrteillä.

Kypsennä fileepihvit. Kaavi suurin osa marinadista pois fileepihvien pinnalta. Kypsennä pihvit grillissä keskilämmöllä noin 2,5 minuuttia per puoli.

Aseta maustevoi pihvin pinnalle ja tarjoile kurkkusalaatin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 494 kJ / 119 kcal 1976 kJ / 476 kcal
Rasva 9.4 g 37.5 g
- josta tyydyttynyttä 3.6 g 14.3 g
Hiilihydraatit 1.7 g 6.9 g
- josta sokereita 1.3 g 5.3 g
Proteiini 7 g 28 g
Ravintokuitu 0.5 g 1.9 g
Suola 1.1 g 4.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle