Rödbetschorizosallad med getostdressing
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Rödbetschorizosallad med getostdressing
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 500 g rödbeta
- 50 g rucolasallad
- 50 g babyspenat
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk timjan
- 50 g valnöt
Getostdressing
- 200 g getost
- 200 g grekisk natural yoghurt
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Rödbetschorizosallad
Skala rödbetorna och gör skivor eller klyftor. Skär chorizon i små bitar och stek gyllenbruna i olja innan du ställer dom åt sidan. Plocka i rödbetorna i pannan och stek på medeltemperatur i ca. 20 minuter tills de blir mjuka och får en vacker färg.
Krydda med salt, svartpeppar och färsk timjam. Återbörda korven och stek ännu en stund så chorizon hinner bli varm.
Skölj av sallade och placera i en serveringsskål eller direkt på tallrik Placera rödbetor och chorizo överst och toppa ännu med timjam och nötter.
Servera med varm getostdressing eller en balsamico enligt egen smak.
Getostdressing
Rör ihop geotst och youghurt med stavmixer eller visp tills massan blir jämn. Krydda med salt och svartpeppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 802 kJ / 193 kcal | 2407 kJ / 580 kcal |
Fett | 15.3 g | 45.8 g |
- varav mättat fett | 6.5 g | 19.4 g |
Kolhydrat | 4.5 g | 13.5 g |
- varav sockerarter | 4.3 g | 12.8 g |
Protein | 9 g | 28 g |
Fiber | 1.6 g | 4.8 g |
Salt | 1.2 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.