Ribsit
4h (josta aktiivista 30min)
3
Keskitaso
Ainekset
Marinadi ribseille
- 1 kpl punasipulia
- 0.5 dl fariinisokeria
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
- 0.5 dl appelsiinimehua
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 0.5 rkl dijon sinappia
- 0.5 rkl worcestershire-kastiketta
- 2 dl tomaattimurskaa
Ohje
Marinadi
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota punasipulia öljyssä ja lisää fariinisokeria. Karamellisoi n. 5 min. Lisää tomaattisose ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja inkivääri.
Lisää valkosipuli, inkivääriä, appelsiininmehu, punaviinietikkaa, dijonsinappia, worcestershirekastike ja tomaattimurska.
Anna kastikkeen hautua 10 min välillä sekoittaen. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Säilytä kylmässä.
Ribsit
Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pintaan suolaa ja levitä marinadi.
Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä ribsejä uunissa 140-asteessa noin 3–4 tuntia.
Poista folio ja nosta uuniin lämpö 200 asteeseen, jatka paistamista vielä noin 30 min tai grillaa pintaan kaunis väri. Käytä vuokaan jäänyttä marinadia grillauskastikkeena lihalle. Sivele kastiketta paiston aikana lihan pintaan.
Vinkkejä
Ei aikaa ribsien marinoinnille? Maatiaispossun grillimaustetut spare ribsit ovat kätevä vaihtoehto itse tehdylle marinadille. Katso myös ohjeemme ribseille grillissä pekoni-parsakaalisalaatin kera!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 1230 kJ / 295 kcal | 2461 kJ / 589 kcal |
Rasva | 16.9 g | 33.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.9 g | 11.9 g |
Hiilihydraatit | 10.4 g | 20.7 g |
- josta sokereita | 9.5 g | 19 g |
Proteiini | 25 g | 50 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.6 g |
Suola | 0.3 g | 0.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.