Siirry sisältöön
Ribsit

Ribsit

Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs n. 900 g

4h (josta aktiivista 30min)

3

Keskitaso

Tässä reseptissä maatiaspossun ribsit maustetaan itse tehdyllä herkullisella marinadilla ja kypsennettään uunissa suussasulavan mureiksi. Ribsit viimeistellään vielä grillissä, ja makunautinto on taattu! Ribsien valmistaminen vaatii hieman vaivaa, mutta ne ovat ehdottomasti vaivan väärtejä. Nämä ovat oikea valinta etenkin aurinkoiseen kesäpäivään. Ribsit voi tarjoilla esimerkiksi coleslaw-salaatin kera.

Ainekset

Marinadi ribseille
  • 1 kpl punasipulia
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 0.5 dl appelsiinimehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 0.5 rkl dijon sinappia
  • 0.5 rkl worcestershire-kastiketta
  • 2 dl tomaattimurskaa

Ohje

Marinadi

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota punasipulia öljyssä ja lisää fariinisokeria. Karamellisoi n. 5 min. Lisää tomaattisose ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja inkivääri.

Lisää valkosipuli, inkivääriä, appelsiininmehu, punaviinietikkaa, dijonsinappia, worcestershirekastike ja tomaattimurska.

Anna kastikkeen hautua 10 min välillä sekoittaen. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Säilytä kylmässä.

Ribsit

Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pintaan suolaa ja levitä marinadi.

Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä ribsejä uunissa 140-asteessa noin 3–4 tuntia.

Poista folio ja nosta uuniin lämpö 200 asteeseen, jatka paistamista vielä noin 30 min tai grillaa pintaan kaunis väri. Käytä vuokaan jäänyttä marinadia grillauskastikkeena lihalle. Sivele kastiketta paiston aikana lihan pintaan.

Vinkkejä

Ei aikaa ribsien marinoinnille? Maatiaispossun grillimaustetut spare ribsit ovat kätevä vaihtoehto itse tehdylle marinadille. Katso myös ohjeemme ribseille grillissä pekoni-parsakaalisalaatin kera!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 1230 kJ / 295 kcal 2461 kJ / 589 kcal
Rasva 16.9 g 33.8 g
- josta tyydyttynyttä 5.9 g 11.9 g
Hiilihydraatit 10.4 g 20.7 g
- josta sokereita 9.5 g 19 g
Proteiini 25 g 50 g
Ravintokuitu 0.8 g 1.6 g
Suola 0.3 g 0.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle