Hampurilaispihvit kunnon jauhelihasta

Hyvät hampurilaispihvit ovat suussasulavan mureita ja meheviä. Snellmanin Kunnon naudan pihvijauheliha on nimensä mukaisesti todellinen pihvinystävän jauheliha. Jauhelihatangosta leikatuissa pihveissä rakenne on aivan toisenlainen kuin käsin veivatussa taikinassa. Olemme käyttäneet valmistuksessa myös tavanomaista rasvaisempia lihapaloja. Siksi hampurilaispihveistä tulee paistettaessa erityisen mureita ja meheviä. Kunnon naudan pihvijauheliha sisältää ainoastaan gm-vapaata ja 100 % suomalaista, pakastamatonta naudanlihaa. Tässä vinkki miten tuotteesta valmistetaan hampurilaispihvit grillissä!

Hampurilaispihvien ohje

Kunnon naudan pihvijauheliha on suunniteltu erityisesti hampurilaispihvien tekoon.

1. Käytä leikkaamiseen sahalaitaista leipäveistä tai erittäin terävää keittiöveistä. Tämä helpottaa leikkaamista suoraan paketin päältä ja pehmeitä jauhelihan syitä vasten.

Hampurilaispihvien leikkaamiseen sopiva sahalaitainen veitsi

2. Käytä pakkauksen apuviivoja leikkaamisen apuna. Yksi viivaväli on noin 1 cm, ja näin saat noin 80 g pihvit.

Hampurilaispihvien leikkaus pakkauksen apuviivoja hyödyntäen

3. Leikkaa hampurilaispihvit sahaavalla liikeellä.

Apuviivojen mukaan leikatut, noin 160 g hampurilaispihvit.

4. Pihvin paksuus on luonnollisesti itse valittavissa. 2 viivanväliä on noin 2 cm ja pihvi painaa tällöin noin 160 g, eli juuri sopivat jauhelihapihvit hampurilaiseen!

Apuviivojen mukaan leikatessa pihvin paksuudeksi tulee 2 cm.

 

5. Hampurilaispihvit ovat luonnollisesti täysin maustamattomia. Todellinen pihvin tuntija jauhaa pihvin päälle paiston jälkeen vain merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paljon muuta ei tarvitakaan.

Valmis, murea ja mehevä hampurilaispihvi

6. Grillaa pihvit kaasu- tai hiiligrillissä. Voit toki halutessasi myös paistaa hampurilaispihvit uunissa tai pannulla. Parhaat hampurilaispihvit syntyvät mielestämme kuitenkin grillissä, sillä etenkin hiiligrilli tuo pihviin erinomaisen hyvän grillatun maun. Suosittelemme!

Hampurilaispihvit grillissä ritilän päällä

7. Jätimme pihvit hieman punertaviksi keskeltä, jolloin ne ovat mehevimmillään.

Grilliritilän jättämät paistoviivat viimeistelevät hampurilaispihvien ulkonäön.

Valmis hampurilaispihvi sämpylänpuolikkaan päällä

8. Laita jauhelihapihvit hampurilaiseen ja tuunaa mieleiseksi suosikkilisukkeillasi. Me käytimme tässä vain BBQ-kastiketta.

BBQ-kastikkeella valeltu valmis pihvi

Valmis hampurilainen

Hampurilaispihvit valmistuvat mainiosti Kunnon naudan pihvijauhelihasta, mutta vaikka nimesimme tuotteen pihvijauhelihaksi, valmistat siitä myös lihaisan karkearakenteiset lihavartaat, murekkeet ja vaikkapa lihapullat. Löydät lisää vinkkejä pihvijauhelihan tuotesivulta. 

Hampurilaispihvit Kunnon pihvijauhelihasta

Läm­pimät leivät

Muuta mukavaa