Hampurilaispihvit kunnon jauhelihasta

Kunnon naudan pihvijauheliha on nimensä mukaisesti todellinen pihvinystävän jauheliha. Jauhelihatangosta leikatuissa pihveissä rakenne on aivan toisenlainen kuin käsin veivatussa taikinassa. Olemme käyttäneet valmistuksessa myös tavanomaista rasvaisempia lihapaloja. Siksi hampurilaispihveistä tulee paistettaessa erityisen mureita ja meheviä. Kunnon naudan pihvijauheliha sisältää ainoastaan gm-vapaata ja 100 % suomalaista, pakastamatonta naudanlihaa. Tässä vinkki miten valmistetaan tuotteesta jauhelihapihvit grillissä!

1. Käytä leikkaamiseen sahalaitaista leipäveistä tai erittäin terävää keittiöveistä. Tämä helpottaa leikkaamista suoraan paketin päältä ja pehmeitä jauhelihan syitä vasten.

2. Käytä pakkauksen apuviivoja leikkaamisen apuna. Yksi viivaväli on noin 1 cm, ja näin saat noin 80 g pihvit.

3. Leikkaa hampurilaispihvit sahaavalla liikeellä.

4. Pihvin paksuus on luonnollisesti itse valittavissa. 2 viivanväliä on noin 2 cm ja pihvi painaa tällöin noin 160 g, eli juuri sopivat jauhelihapihvit hampurilaiseen!

 

5. Hampurilaispihvit ovat luonnollisesti täysin maustamattomia. Todellinen pihvin tuntija jauhaa pihvin päälle paiston jälkeen vain merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paljon muuta ei tarvitakaan.

6. Grillaa pihvit kaasu- tai hiiligrillissä. Voit paistaa jauhelihapihvit grillissä, mutta myös pannulla tai uunissa. Hiiligrilli tuo pihviin erinomaisen hyvän grillatun maun, suosittelemme!

7. Jätimme pihvit hieman punertaviksi keskeltä, jolloin ne ovat mehevimmillään.

8. Laita jauhelihapihvit hampurilaiseen ja tuunaa mieleiseksi suosikkilisukkeillasi. Me käytimme tässä vain BBQ-kastiketta.

Hampurilaispihvit valmistuvat mainiosti Kunnon naudan pihvijauhelihasta, mutta vaikka nimesimme tuotteen pihvijauhelihaksi, valmistat siitä myös lihaisan karkearakenteiset lihavartaat, murekkeet ja vaikkapa lihapullat. Löydät lisää vinkkejä pihvijauhelihan tuotesivulta. 

Hampurilaispihvit Kunnon pihvijauhelihasta

Läm­pimät leivät

Muuta mukavaa