Bibimbap maatiaispossulla ja paahdetulla munakoisolla
45min
6
Keskitaso
Ainekset
- 6 dl riisiä
- 300 g porkkanaa
- 1 kpl kurkkua
- 1 kpl tulista silmusalaattia tai ituja
- 0.5 kpl nippu kevätsipulia
- 1 kpl munakoisoa
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun valkosipuli-tomaatti fileepihvi 5 kpl 690g
- 6 kpl kananmunaa
Gochujang-kastike
- 3 rkl gochujang-chilitahnaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
Ohje
Keitä riisi paketin ohjeiden mukaisesti. Valmista gochujang-kastike. Mittaa ainekset kulhoon ja murskaa joukkoon valkosipuli, sekoita.
Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja sivele kastiketta munakoisoviipaleiden pintaan. Paista munakoisot pannulla molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli.
Paista Snellmanin marinoidut maatiaispossun fileepihvit kypsiksi tilkassa öljyä, kuumalla pannulla noin 2–3 minuuttia per puoli. Viipaloi paistetut pihvit.
Kasaa kulho: Lisää riisiä kulhon pohjalle. Pirskottele riisin pinnalle gochujang-kastiketta. Asettele päälle viipaloitua lihaa, paistettua munakoisoa ja kasviksia. Viimeistele kulho paistetulla kananmunalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 550 g | |
---|---|---|
Energia | 487 kJ / 116 kcal | 2680 kJ / 637 kcal |
Rasva | 3.7 g | 20.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 4.2 g |
Hiilihydraatit | 13.6 g | 75 g |
- josta sokereita | 2 g | 11 g |
Proteiini | 6 g | 33 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 7.3 g |
Suola | 0.4 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.