Chorizo-Bolognesekastike
40min
4
Helppo
Ainekset
Chorizo-Bolognesekastike
- 2 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 kpl rosmariinin vartta
- 0.5 tl kuivattua chiliä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 tl merisuolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 125 ml biodynaamista punaviiniä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 rkl ruokosokeria
- 400 g tagliatelle pastaa
- vettä pastan keittämiseen
- 250 g pakettia (á 125g) buffalomozarellaa
Ohje
Tee chorizoihin viilto ja poista kuori. Muussaa chorizot haarukalla. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista rosmariinia öljyssä 3-5 minuuttia. Ota rosmariinit sivuun talouspaperille kuivumaan.
Lisää pannulle rosmariinilla maustettuun öljyyn hienonnettu chili ja valkosipuli. Anna kuullottua. Lisää chorizo ja paista kuumalla pannulla noin 5 minuuttia.
Lisää viini, anna hieman kiehahtaa ja lisää tomaattimurska sekä sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista noin 10 minuuttia.
Tarjoile chorizo-bolognesekastike keitetyn pastan, mozzarellan ja öljyssä paistetun rosmariinin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 786 kJ / 188 kcal | 3931 kJ / 940 kcal |
Rasva | 9.8 g | 49 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 20.2 g |
Hiilihydraatit | 16.4 g | 82.2 g |
- josta sokereita | 2.4 g | 11.8 g |
Proteiini | 8 g | 42 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 5.3 g |
Suola | 0.7 g | 3.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.