
Entrecote helpolla balsamietikkamausteliemellä
Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg45min
5
Keskitaso
Ainekset
Entrecote balsamietikkamausteliemellä
- 1 kpl Snellman Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Helppo balsamietikkamausteliemi
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl balsamiviinietiikkaa
- 1 tl härkälientä
- 0.5 tl suolaa
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 2 tl kuivattua timjamia
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
Ohje
Liha
-
Ota entrecote pihvifilee paketista ja kuivaa talouspaperilla.
-
Leikkaa entrecote 2-3 cm viipaleiksi.
-
Laita pihvit leikkuulaudalle tai lautaselle. Riputtele pihveille oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja hiero mausteet pintaan.
-
Anna lihan seisoa 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.
-
Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä 2-3 minuuttia molemmin puolin saadaksesi medium-kypsiä pihvejä.
Balsamietikkamausteliemi:
-
Lisää kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna liemen hautua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada lihojen päälle paistinpannuun.
-
Ravistele paistinpannua, jotta liemi ja paistamisen tuloksena syntyneet maut sekoittuvat.
-
Lisää vähän tuoretta persiljaa ja tarjoile esimerkiksi uunissa kypsennettyjen hiukan suolattujen ja pippuroitujen rosamundaperunoiden ja porkkanoiden kera.
Vinkki!
-
Huomaa, että lihan leikkaus kannattaa tehdä lihassyitä vastaan ja käyttää terävää veistä, joka leikkaa syyt poikki, sen sijaan että liukuisi niitä pitkin.
-
Paistamiseen et tarvitse erikseen öljyä pihvien öljypinnan vuoksi, mutta voit halutessasi käyttää maun vuoksi pienen palan voita paistamisen loppuvaiheessa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 1057 kJ / 254 kcal | 2220 kJ / 533 kcal |
Rasva | 18 g | 37.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.8 g | 16.3 g |
Hiilihydraatit | 4 g | 8.3 g |
- josta sokereita | 3.2 g | 6.7 g |
Proteiini | 19 g | 41 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1 g |
Suola | 1.2 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.