Entrecote helpolla balsamietikkamausteliemellä
45min
5
Keskitaso
Ainekset
Entrecote balsamietikkamausteliemellä
- 1 kpl Snellman Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Helppo balsamietikkamausteliemi
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl balsamiviinietiikkaa
- 1 tl härkälientä
- 0.5 tl suolaa
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 2 tl kuivattua timjamia
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
Ohje
Liha
Ota entrecote pihvifilee paketista ja kuivaa talouspaperilla.
Leikkaa entrecote 2-3 cm viipaleiksi.
Laita pihvit leikkuulaudalle tai lautaselle. Riputtele pihveille oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja hiero mausteet pintaan.
Anna lihan seisoa 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.
Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä 2-3 minuuttia molemmin puolin saadaksesi medium-kypsiä pihvejä.
Balsamietikkamausteliemi:
Lisää kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna liemen hautua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada lihojen päälle paistinpannuun.
Ravistele paistinpannua, jotta liemi ja paistamisen tuloksena syntyneet maut sekoittuvat.
Lisää vähän tuoretta persiljaa ja tarjoile esimerkiksi uunissa kypsennettyjen hiukan suolattujen ja pippuroitujen rosamundaperunoiden ja porkkanoiden kera.
Vinkki!
Huomaa, että lihan leikkaus kannattaa tehdä lihassyitä vastaan ja käyttää terävää veistä, joka leikkaa syyt poikki, sen sijaan että liukuisi niitä pitkin.
Paistamiseen et tarvitse erikseen öljyä pihvien öljypinnan vuoksi, mutta voit halutessasi käyttää maun vuoksi pienen palan voita paistamisen loppuvaiheessa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 210 g | |
---|---|---|
Energia | 1057 kJ / 254 kcal | 2220 kJ / 533 kcal |
Rasva | 18 g | 37.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.8 g | 16.3 g |
Hiilihydraatit | 4 g | 8.3 g |
- josta sokereita | 3.2 g | 6.7 g |
Proteiini | 19 g | 41 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1 g |
Suola | 1.2 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.