Entrecôte uuniperunoilla, grillatulla parsalla ja kesämajoneesilla
4
1h työaika + 1h kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Entrecote
- 1 kpl Snellman Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg
- 2 tl suolaa
- 4 tl mustapippuria
- 50 g voita
Lisäksi
- 4 kpl perunaa
- 4 rkl voita
- 1.5 tl suolaa
Kesämajoneesi
- 3 dl mansikkaa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 rkl viherpippuria
- 1 kpl limeä
- 400 g majoneesia
Lisuke Entrecotelle
- 8 kpl parsaa
- 4 rkl voita
- 4 rkl Persillade
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.
Sekoita tai pieni mansikat ja tomaatit yhteen, lisää mausteet, mehut ja majoneesi jälkikäteen ja sekoita pehmeän maukkaaksi tahnaksi.
Puolita isot perunat, voitele ja suolaa ja laita uuniin 150-175 astetta. Anna perunoiden paistua uunissa, kunnes pehmenevät ja saavat väriä.
Leikkaa lihasta kaksi reilun kokoista, noin puolikiloista pihviä. Paista kaksi minuuttia per puoli joko kuumalla grillillä, tai erittäin kuumalla grillipannulla hellan äärellä. Paistamisen jälkeen käytä pihvejä 100-asteisessa uunissa noin kaksi minuuttia.
Aseta pihvit leikkuulaudalle huilaamaan noin 15 minuutiksi, ennen kun leikkaat pitkittäin ja koostat neljä annosta.
Murra ensin noin 2-4 senttiä parsan tyvestä. Sulata voi, sekoita siihen persillade ja voitele parsat. Paista joko pannulla tai grillillä vain sen verran että pehmenevät ja alkavat saada väriä.
Tarjoile ja nauti!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 570 g | |
---|---|---|
Energia | 892 kJ / 215 kcal | 5084 kJ / 1226 kcal |
Rasva | 17 g | 97.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 7 g | 40 g |
Hiilihydraatit | 4.9 g | 28.2 g |
- josta sokereita | 3.2 g | 18 g |
Proteiini | 10 g | 57 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 6.6 g |
Suola | 1.2 g | 6.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.