Siirry sisältöön
Entrecôte uuniperunoilla, grillatulla parsalla ja kesämajoneesilla

Entrecôte uuniperunoilla, grillatulla parsalla ja kesämajoneesilla

Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg

4

1h työaika + 1h kokonaisaika

Keskitaso

Voita, voita, ja vielä vähän voita. Kokki Mika Ilvoranta on tehnyt meille kesäisen reseptin jossa laatuliha nautitaan parsan ja perunoiden kera. Kokonaisuuden kruunaa Mikan oma kesämajoneesi, jossa kohtaavat mansikat, lime sekä aurinkokuivattu tomaatti. Ja on hyvää!

Ainekset

Entrecote
Lisäksi
  • 4 kpl perunaa
  • 4 rkl voita
  • 1.5 tl suolaa
Kesämajoneesi
  • 3 dl mansikkaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl viherpippuria
  • 1 kpl limeä
  • 400 g majoneesia
Lisuke Entrecotelle
  • 8 kpl parsaa
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl Persillade

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.

Sekoita tai pieni mansikat ja tomaatit yhteen, lisää mausteet, mehut ja majoneesi jälkikäteen ja sekoita pehmeän maukkaaksi tahnaksi.

Puolita isot perunat, voitele ja suolaa ja laita uuniin 150-175 astetta. Anna perunoiden paistua uunissa, kunnes pehmenevät ja saavat väriä.
Leikkaa lihasta kaksi reilun kokoista, noin puolikiloista pihviä. Paista kaksi minuuttia per puoli joko kuumalla grillillä, tai erittäin kuumalla grillipannulla hellan äärellä. Paistamisen jälkeen käytä pihvejä 100-asteisessa uunissa noin kaksi minuuttia.

Aseta pihvit leikkuulaudalle huilaamaan noin 15 minuutiksi, ennen kun leikkaat pitkittäin ja koostat neljä annosta.

Murra ensin noin 2-4 senttiä parsan tyvestä. Sulata voi, sekoita siihen persillade ja voitele parsat. Paista joko pannulla tai grillillä vain sen verran että pehmenevät ja alkavat saada väriä.

Tarjoile ja nauti!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 570 g
Energia 892 kJ / 215 kcal 5084 kJ / 1226 kcal
Rasva 17 g 97.2 g
- josta tyydyttynyttä 7 g 40 g
Hiilihydraatit 4.9 g 28.2 g
- josta sokereita 3.2 g 18 g
Proteiini 10 g 57 g
Ravintokuitu 1.2 g 6.6 g
Suola 1.2 g 6.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle