Etikkakurkut
4
15min työaika + 2h 15min kokonaisaika
Helppo
Etikkakurkut ovat hyvä lisuke arjen ruokailuun. Ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi grillatulle lihalle. Etikkakurkkujen kannattaa antaa maustua vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Etikkakurkut ovat myös siitä syystä hyvä lisuke arkeen, koska ne säilyvät jääkaapissa useamman viikon.
Ainekset
Etikkakurkut
- 3 kpl kurkkua
- 1 kpl ruukkua tilliä
- 2 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
Viipaloi kurkut ohueksi, juustohöylä on hyvä apuri tässä. Asettele kurkut kulhoon. Sekoita liemen ainekset ja kaada kurkkujen päälle. Anna maustua vähintään pari tuntia. Säilyy jääkaapissa useamman viikon.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 425 g | |
---|---|---|
Energia | 252 kJ / 59 kcal | 1072 kJ / 252 kcal |
Rasva | 0.1 g | 0.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 0 g | 0 g |
Hiilihydraatit | 13.7 g | 58.3 g |
- josta sokereita | 13.7 g | 58.3 g |
Proteiini | 1 g | 2 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 2.3 g |
Suola | 0.3 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.